Морал от най-неморалните: Дуци Симонович разби критиците след мача на ЦСКА със Септември


Морал от най-неморалните: Дуци Симонович разби критиците след мача на ЦСКА със Септември
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

17797 0

ЦСКА продължи победната си серия в Първа лига с неособено лек успех над Септември с минималното 1:0. "Армейците" бяха символични гости на стадион "Васил Левски", където получиха сериозен отпор от силно мотивирания си столичен съперник.

Безспорно, най-любопитният момент, който разпали жестоки дискусии в социалните мрежи, бе единственото попадение в двубоя. При легнал футболист на Септември извън игрището, Юрген Матей изпълни силен тъч за Дюкенс Назон, който напредна и откри резултата. 

Малко по-късно двамата получиха сериозна доза критики относно липсата на феърплей. Не така обаче смятат феновете на "червените", които защитиха любимците си. Това мнение не споделя и бившият директор в клуба Драголюб Симонович, който публикува много остър и категоричен отговор в своя "Фейсбук" профил.

Публикуваме написаното от Дуци без редакторска намеса:

"Когато ЦСКА вкара гол, нямаше феърплей, във всяко нормално и честно първенство това нямаше как да се случи. Нито Матей, нито Назон биха си помислили да направят нещо подобно в НОРМАЛНО и ЧЕСТНО футболно първенство.Но този гол на ЦСКА не е обикновен гол за три точки или за победа.Този гол е човешки отговор на всички страдания, унижения, всички нередности и брутални кражби, извършени от един клуб и един човек през последните 12 години.

Ако говорим за честен футбол и феърплей, този мач срещу Септември би бил нормален мач без напрежение, който ЦСКА ще използва като подготовка за предстоящите квалификации за Шампионската лига.

Всички забравят, че ако това първенство е НОРМАЛНО и ЧЕСТНО ЦСКА щеше да има 12-13 точки повече от Лудогорец."Българо-разградски" вариант на ВАР плюс "футболно майсторство" на най-активния играч на Лудогорец-Караманджуков,и в резултат имаме само 1 точка вместо 12-13 точки преднина на ЦСКА.Бързо ли всички забравиха как се използва "българската система ВАР" в Разград срещу ЦСКА, Ботев Пловдив, Септември...? Или когато всички се правят на луди и неинформирани с ролята на "спортен директор" на Лудогорец...Но в страната на парадоксите, където Гешев получава наградата "Фалконе", остава само БФС да издигне Караманджуков за председател на комисията по феърплей...

А "независимите" журналисти със заглавия, че ЦСКА победил с измама децата, не помнят къде и как започна ерата на Лудогорец!? Със заключване в хотела на първия отбор на Миньор в Тетевенския Балкан и с "уникална и красива игра и убедителна победа" в Перник-срещу сборния отбор на ученици от 7 и 8 клас на ОУ в Перник!!! 12 години пълен контрол над БФС, собственост върху телевизионни права, унищожаване на ЦСКА и Левски с помощта на държавата, стотици уредени и купени мачове, пълен контрол върху реферите и съдийската комисия...Случайно ли е, че и ЦСКА, и Левски изживяват най-тежките си кризи във време, когато българският футбол се контролира от „Кралят Слънце ” от Разград, а българската държава се управлява от неговия политически покровител „Цар на чекмеджетата” от Банкя...

И затова всякакви дискусии за морала и феърплея на гола срещу Септември са недопустими, дори неморални.Матей и Назон не са отдавна в българския футбол, но са видели и усетили много несправедливости.Това зло не може да бъде победено с методите на Ганди.И затова всичко е позволено, за да унищожите злото и да спечелите титлата.В този момент не бива да се обръща внимание на морализирането на най-неморалните.

Сигурен съм, че управляващите и футбола, и държавата усещат, че идват промени, затова са още по-опасни и готови на всичко, за да запазят сегашните си позиции и статукво.Всичко положително, което се случва в ЦСКА, ги плаши още повече.В Разград са наясно, че само една загубена титла означава край.С промените в БФС всичко се променя и в българския футбол.Когато това се случи, тогава можем да говорим за морал и честна игра.Тази година е годината на промяната, в това няма съмнение.

И затова го повтарям още веднъж.В едно нормално и честно първенство гол срещу Септември би бил олицетворение на нечестност.В това първенство и при това съотношение на силите този гол е гол за гордост и ясно послание и на Лудогорец, и на корумпирания БФС:„Каквото и да правите и опитвате, ние имаме отговор на всичко. Шампионската титла се прибира у дома тази година".

Ето как треньорът на Септември се оплака от случилото се

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички