Филип Филипов след успеха на ЦСКА: Нервен мач, не се гордеем от начина, по който спечелихме


Филип Филипов след успеха на ЦСКА: Нервен мач, не се гордеем от начина, по който спечелихме
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2504 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, даде своя коментар за победата с 1:0 на "армейците" над Септември София в мач от родната Първа лига. Той сподели, че лично е взел решението да не се връща попадението. Филипов подчерта, че е бил подвластен на емоциите и по-скоро футболистите на "червените" е трябвало да върнат топката на Септември.

"Да, наистина нервен мач. Не искам да давам спортно-техническа оценка. Нея ще направи треньорът. Не се гордеем от начина, по който спечелихме мача. Не че сме направили нещо нередно. Можехме да върнем топката на Септември. Искам да подчертая, че решението да не дадем на Септември да отбележи гол е изцяло мое решение. Треньорите и футболистите няма как да решат дали да върнем гола на Септември. Решението е лично мое", каза Филипов пред представителите на медиите.

"Може би не беше правилно, може би беше плод на емоцията в момента, но имаше ситуации преди да отбележим гола – нападатели на Септември, след като загубят топката, веднага лягаха на земята. Мисля, че при четири ситуации преди гола ги има, в които се прекъсва играта в момента, в който тръгнем да изнасяме топката. Имаше едно нарушение малко преди гола срещу Брадли де Нойер. Абсолютно нарушение за жълт картон. Накрая ситуацията при гола, когато не върнахме топката, техният футболист беше извън терена. Те решиха да извадят топката. Може би не съм прав, но факт. Беше плод на емоция. ЦСКА не е свикнал по този начин да побеждава, а да доминира, да побеждава с игра. Не мога да кажа, че сме доволни от победата и от играта".

"След мача започнах да разсъждам по-покойно върху тази ситуация, защото мачът беше много нервен, напрегнат, не хубав за гледане. Не съм раздвоен, трябваше да върнем топката, но просто ситуациите, които предхождаха тази ситуация, натежаха върху моето решение. Тези четири ситуации, които бяха до гола. Ако до тогава нямаше такива ситуации, със сигурност щяхме да кажем да се върне гола на Септември".

"Аз рядко давам оценка и коментар на съдиите. Първо търся вината в нас. Според мен съдийството беше на доста ниско ниво и в двете посоки. Дали очакваме удари под кръста? Моето мнение е, че всичко си е в наши ръце. Ако играем добре и печелим… Всичко е въпрос на работа и труд. Надявам се да няма странични фактори – да е честна играта и вече, който е по-добрият отбор, да се поздрави с титлата", добави още Филипов.

Ето какво каза и наставникът на ЦСКА - Саша Илич, след края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички