Близо е! Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разкри кога започва строежът на новата "Армия"


Близо е! Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разкри кога започва строежът на новата "Армия"
Снимка: CSKA.BG

3991 0

Темата с дългоочакваната реконструкция на дома на ЦСКА - стадион "Българска армия" е отново на дневен ред сред "червените" привърженици. В клуба се работи усърдно мечтата на "армейците" да стане реалност възможно най-скоро.

Малко след подписването на меморандума с държавата, както и одобрението на идейния проект за съоръжението от Министерството на младежта и спорта, адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, излезе с любопитни подробности относно събитията около строежа.

"Подписа се меморандумът, а към него в приложение е уставът на новото дружество. Той е съгласуван. Следващата ни стъпка е подаване на документите в Търговския регистър и вписването на дружеството от една страна. От друга, по отношение на самия проект, държавата се съгласява, че ние си изпълняваме поетите ангажименти. Буквално се работи по детайлите, за да може проектът да бъде изгладен изцяло и да може да бъде входиран за съгласуване. Надяваме се до лятото да е възможно да се започнат ремонтни дейности на "Българска армия". Все пак това са процедури, които зависят от това дали веднага ще бъде одобрен този проект. Дали ще се наложи да се допълва, да се изменя. Това зависи от становището на главния архитект на София", коментира Трендафилов пред "Мач Телеграф". Той припомни, че клубът ще върне голяма част от площща на парка, както и изрази оптимистични надежди за най-скорошно начало на проекта.

"Ако проектите веднага се приемат и веднага следва следващият, защото това са фази на идеен, технически и работен проект - мисля, че през лятото бихме могли да започнем работа по стадиона. Ние надхвърляме изискванията за идеен проект в България. Нашите партньори работят по този начин. Проектът, който ние изготвяме, е много по-подробен, отколкото всъщност се изисква за одобрение. Обяснили сме, че връщаме 10 000 кв. м. на парка. Тоест, ще се впише изцяло в парковата среда.

България има нужда от едно подобно съоръжение. Не само, защото е на ЦСКА, най-титулувания клуб и най-титулуваната спортна марка в страната, а просто, защото не може да сме единствената държава в Европа, която няма подобен стадион. ММС е поело ангажимент да съдейства, за да можем да движим процедурата. А тя изисква действие и от двете страни", завърши адвокатът на "армейците".

Междувременно "червените" продължиха със своята кампания, целяща да запознае обществеността с новата модерна "Армия". Ето какъв е поредният факт за съоръжението, който разкриха от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички