ЦСКА - Сепси: Къде се крият "тънките" предимства на "червените" и защо са фаворити в Лигата на конференциите?


ЦСКА - Сепси: Къде се крият "тънките" предимства на "червените" и защо са фаворити в Лигата на конференциите?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3830 0

ЦСКА започва участието си в Лигата на конференциите. "Армейците" ще опитат да повторят постижението си от дебютната кампания на надпреварата, когато си заслужиха участие в груповата фаза. Стартът за "червените" е срещу румънския Сепси.

Футболистите на Саша Илич са определяни като сериозен фаворит в сблъсъка, въпреки че отсреща стои отборът, който е настоящият носител на Купата и на Суперкупата на северната ни съседка. Първенство, което според някои анализатори е по-силно от българската Първа лига. Коефициентът на страната, формиран от участието на тимовете в европейските клубни турнири, също е по-висок в сравнение с този на България.

Защо ЦСКА е фаворит срещу Сепси?

Справка на SportLive.bg в специализирания сайт Transfermarkt показва, че съставът на ЦСКА е оценен на по-висока стойност в сравнение с този на Сепси. Българският тим струва 20,89 милиона евро, докато румънският - 15,11 милиона евро. Средно играч на "червените" струва 720 хиляди евро, докато такъв на Сепси - 487 хиляди евро.

Цели 11 играчи на "армейците" са оценени на 1 милион евро или повече. Първата позиция по този показател се дели от шестима играчи, оценени на 1,5 милиона евро. Двама от тях са новите попълнения Матиас Фаетон и Майкъл Естрада (под наем), а останалите са контузеният капитан Юрген Матей, както и Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет.

При Сепси 6 играчи струват 1 милион евро или повече. Топ 3 се оформя от капитана Роланд Никзули (1,4 милиона евро), нападателя Габриел Дебелюх (1,4 милиона евро), както и от дефанзивния полузащитник Николае Паун (1,3 милиона евро).

ЦСКА с два пъти повече национали, но и чужденци от Сепси

Прави впечатление, че ЦСКА има значително повече национали в отбора си - 9 срещу 4 за румънците. Освен това "армейците" разполагат и със значително повече чуждестранни футболисти. Саша Илич може да заложи на цели 20 такива, докато в Сепси са 11.

Любопитно съвпадение се получава в средната възраст на двата отбора, която е почти напълно идентична. Все пак отборът на ЦСКА е една идея по-млад със средна възраст от 25,5 години срещу... 25,6 за съперника.

Сблъсък на треньори при ЦСКА - Сепси: Илич срещу Чоботариу

Поглед на резервната скамейка показва от едната страна Саша Илич, който е начело на ЦСКА от юни месец миналата година. 45-годишният сърбин печели средно по 2,04 точки на мач. Отсреща пък е Ливиу Чоботариу, който е начело на Сепси от юни... тази година. 52-годишният румънец печели средно по 1,40 точки на мач като треньор.

Първият дуел между двата тима ще се състои днес (27.07) на стадион "Българска армия". Ще можете да следите срещата от Лигата на конференциите ЦСКА - Сепси НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички