ЦСКА поиска заличаване на сдружение на ЦСКА 1948


ЦСКА поиска заличаване на сдружение на ЦСКА 1948
Снимка: принтскрийн

3672 0

От ЦСКА са поискали от прокуратурата да заличи от регистрите сдружението "Футболен клуб "Централен спортен клуб на армията 1948" поради факта, че изпълнява дейност, която не е вписана в документите му, съобщава "24 часа". "Там никъде не пише, че ще управляват футболен клуб", казва юристът на "червените" Станислав Трендафилов.

Точно това сдружение е с лиценз за елита според сайта на БФС. "Според мен е допусната техническа грешка, защото в документите е посочен ЕИК на търговското дружество, което миналия сезон игра във Втора лига", обяснява адвокатът. Той и шефката на "Ред Енимълс" - Искра Григорова, са били в полицията, където са подписали протокол, че нямат никакъв договор или отношения с новака в Първа лига, след като в офисите му бяха открити близо 400 артикула с емблемата на ЦСКА.

В момента се преценява дали документите са достатъчни, за да бъдат дадени на прокуратурата за образуване на досъдебно производство. "Нямаме никакво намерение да търсим пропуснати ползи. Просто искаме държавата да се произнесе по казуса. В противен случай може да си направим едно първенство от ЦСКА-та, друго от Левски-та, Локо-та и до безкрай. Представяте ли си някой да тръгне да си направи Ливърпул в Англия и държавата да му позволи това?", казва още Трендафилов.

Отделно се води и гражданско дело, на което е даден ход. "Ред Енимълс" е дружеството, което спечели търга за имуществото на старото акционерно дружество на ЦСКА, което включваше емблемата и търговската марка, които бяха заложени пред НАП. След това обаче 3 сезона от новака в елита ползваха емблемата. В официалния сайт той се бе обявил за наследник на ЦСКА. След идването на полицията сайтът спря да работи. А колко опасен може да бъде мачът между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на старта на новия сезон вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички