Икономическа полиция разпитала "Ред Енимълс" и ЦСКА 1948 заради емблемата


Икономическа полиция разпитала "Ред Енимълс" и ЦСКА 1948 заради емблемата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2993 0

Фирмата "Ред Енимълс", приближена до Гриша Ганчев и ЦСКА 1948 бяха на разпит пред икономическа полиция по казуса с емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

След направената вчера проверка в офисите на новака в Първа лига и иззетите артикули с емблемата, днес в Първо районно управление двете страни обясниха гледната си точката.

 След като заплатиха 8 млн. лева за емблемата на фалиралото дружество и предявиха претенции никой друг да не я ползва, от "Ред Енимълс" трябваше да отговорят давали ли са разрешение на ЦСКА 1948 да брандира артикулите си с въпросния символ.

"Никога по никакъв начин не са ме питали, да сме се договаряли, не съм давала право да го ползват.", каза пред bTV Искра Григорова, която е управител на "Ред Енимълс". В преписката на полицията от вчерашната проверка е написано, че са иззети артикули с емблемата от офисите на ЦСКА 1948.

"Очевидно са преценили, че това, за което сме ги сезирали, наистина се случва и наистина е така.", добави адвокатът на фирмата Станислав Трендафилов. От ЦСКА 1948 промениха емблемата си за новия сезон, а уеб страницата в онлайн магазина с артикулите със стария символ вече не съществува. "Ние сме го установили за дълъг период от време, че се извършва и това, че то е спряло към настоящия момент, не означава, че лицата, които са допуснали подобно нарушение, не трябва да си понесат отговорността.", добави Трендафилов.

Конфликтът между двата отбора ще се пренесе и на игрището още в първия кръг на новия сезон, когато ще се изправят един срещу друг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички