ЦСКА излиза за 1 милион в Румъния, Акрапович най-много с една промяна


ЦСКА излиза за 1 милион в Румъния, Акрапович най-много с една промяна
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1630 0

Ръководството на ЦСКА е поставило конкретна цел пред новия спортно-технически щаб и отбора. Шефовете искат да се възползват от катаклизмите в лагера на ЧФР Клуж и да победят румънския шампион в мача от предпоследния кръг в групите на Лига Европа.

По такъв начин ще бъдат постигнати два удара - ще се отмъсти за загубата на „Васил Левски“ на старта и ще се напълни касата на клуба. Известно е, че УЕФА дава за всяка победа в груповата фаза на Лига Европа по 570 000 евро. Така само за 90 минути „червените“ могат да заработят 1 114 823 лева, което е равностойността на един приличен трансфер на роден футболист в чужбина, пише "Мач Телеграф". При подобен развой „червените“ играчи ще бъдат зарадвани и с прилични премии, които ще бъдат още един стимул.

Дори равенство срещу ЧФР Клуж ще бъде добра новина, тъй като клубът ще спечели още 190 000 евро за точката (колкото заработи и на Олимпийския стадион в Рим), а в същото време и ще лиши съперника от възможността да се бори за второто място в групата, което дава възможност за продължаване във фазата на директните елиминации.

Очаква се треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович да не прави сериозни промени по състава за мача с ЧФР Клуж спрямо двубоя с ЦСКА 1948. Босненецът е останал доволен от представянето на титулярната си единайсеторка при успеха с 2:0 над новака за първенство и срещу румънците може да прибегне до максимум една рокада, твърди "Тема спорт". Сред стартовите 11 е възможно да попадне дефанзивният халф Жеферсон. Бразилецът вече е напълно възстановен от разтежението, което го измъчваше и не му позволи да играе срещу Йънг Бойс миналия четвъртък, а в неделя се появи като резерва в заключителните 10 минути от срещата.

А междувременно се появи информация, че в последните дни на "Армията" тренира нов нападател - ето кога ще се вземе решение дали ще остане

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички