ЦСКА има своето първо зимно попълнение - Олаус Скарсем от Розенборг


ЦСКА има своето първо зимно попълнение - Олаус Скарсем от Розенборг
Снимка: Официален сайт - ЦСКА

10080 0

25-годишният Олаус Скарсем се превръща в първото зимно попълнение на ЦСКА! Той успешно е бил договорен от "червените" и се очаква в най-скоро време да се присъедини към групата на Ел Маестро. 

Скарсем бе договорен от ЦСКА, както се очакваше

На "Армията" уредиха нов в срока на Ел Маестро

Още в понеделник по обяд SportLive.bg разкри чрез достоверните си източници в Норвегия, че е въпрос на време Розенборг да договори продажбата на полузащитника. Новината бе потвърдена още преди края на деня от норвежкото издание VG. 

Сега Скарсем няма да се присъедини към тренировъчния лагер на норвежкия клуб в Испания, а ще се отправи към България. Не е тайна, че Ел Маестро се надяваше, че ще получи поне един нов за началото на същинската подготовка в Турция. "Червените" отлитат за южната ни съседка на 14-и януари. 

Какво да очаквате от новия

Това е третият норвежец, който се присъединява към ЦСКА в последно време след Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц. Така "червените" все по-сериозно се налагат на скандинавския пазар, а в Скандинавия коментират, че в България биват предлагани на подобни футболисти примамливи заплати. 

Сега интересното е как ще протече адаптирането на полузащитника към 31-кратните шампиони, тъй като има сходен проблем със сънародниците си.

На Скарсем му липсва опит в Европа

В Норвегия се обединяват зад тезата, че един от минусите на креативния футболист е, че не е постоянен в изявите си. Не е по-различна ситуацията и с Линдсет и Хайнц, които бързо се превърнаха в основни футболисти на гранда, но имаше известни периоди, в които бяха критикувани за спада във формата им. 

Как Скарсем стигна до ЦСКА

Една от мистериите е до каква степен "червените" са успели да намалят трансферната сума на новия си полузащитник, за който Розенборг искаше около един милион лева. До последно тя беше пречка за финализирането на сделката, макар че сега остават последни детайли по нея. 

Футболистът е част от елитният тим в Норвегия от лятото на 2021 г., когато срещу 29 000 евро беше закупен от Кристиансунд. До този момент успя да натрупа 73 двубоя, в които се отчита с 6 гола и 13 асистенции. Десният му крак е по-силен, а в Европа има само една квалификация за Лига на конференциите. 

Вижте кой изходящ трансфер ЦСКА обяви в понеделник!

Още: Още една раздяла е факт: ЦСКА прекрати наема на Жираир Шагоян

ЦСКА 1948 провокира - прекръсти ЦСКА на "-София"

Нестор Ел Маестро призна - трима напускат ЦСКА: Назова ги поименно и каза кои остават

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички