Розенборг започна разпродажбата - ЦСКА очаква голямата новина


Розенборг започна разпродажбата - ЦСКА очаква голямата новина
Снимка: LAP.bg

12770 0

Розенборг е един от клубовете, свързван в последно време на трансферна тематика с родния ЦСКА. 31-кратните шампиони през последните месеци работят по зимния прозорец и още през декември стана ясно, че желаят халфа на норвежците - Олаус Скарсем.  

Ел Маестро даде пресконференция в понеделник

Трансферите започват

Много се изписа по темата напоследък и SportLive.bg реши да провери какви са плановете на Розенборг. Оказва се, че нови попълнения ще бъдат привличани само при изходящи сделки, а те започнаха да се официализират! 

Тази сутрин на Скандинавския полуостров официално бе обявено преминаването на Расмус Видесхайм-Пол от Розенборг в Халмстад. Именно от шведския тим бе купен през 2020 г. срещу 500 000 евро, но не успя да се наложи в Норвегия и сега бива върнат срещу трансферна сума от 130 000 евро, макар че Transfermarkt го оценява на 300 000 евро. 

Розенборг се нуждае от пари

Въпросният офанзивен футболист беше сред тримата, които биват спрягани за изходящи трансфери. Другите са трансферната цел на ЦСКА Скарсем и младият поляк Павел Хрупала. Според събраната информация от медията ни - Розенборг в момента опитва да се олекоти в предни позиции с идеята събраните от трансфери средства да бъдат използвани за едно или две нови попълнения. Клубът се нуждае от подсилване в отбрана. 

Припомняме ви, че последната пречка пред сделката на ЦСКА с Розенборг бе трансферната сума на Скарсем! Той бива оценяван на около милион лева, но на "Армията" се опитват да намалят сумата, предвид някои фактори. Един от тях е изтичащият договор на футболиста в края на календарната 2024 г. В Норвегия определят шансовете Скарсем да остане в Розенборг като "малки". 

Вижте как се представя Скарсем през последните години в клуба си!

Още: Нестор Ел Маестро призна - трима напускат ЦСКА: Назова ги поименно и каза кои остават

Още: "Благодаря, че ми напомнихте, хайде, че е 10:30 ч.": Култов Нестор Ел Маестро заговори за уволнението си

ЦСКА разчиства: Жираир Шагоян си стегна куфарите и напусна София?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички