ЦСКА играе на новата "Армия" в средата на 2025 г.: Как това е възможно?


ЦСКА играе на новата "Армия" в средата на 2025 г.: Как това е възможно?
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

7792 0

Добри новини съпроводиха ЦСКА през настоящата седмица, след като Столичният общински съвет даде "зелена светлина" за реновирането на стадион "Българска армия" и нужните разрешителни пред първата копка сериозно намаляват. 

Настоящата ситуация

Това обаче не означава, че строежът на "Армията" ще започне в най-кратки срокове, а от "Капитал" прогнозират, че това по всяка вероятност ще се случи по време на управлението на следващия кмет и главен архитект, ако има такива през есента.

Именно тези фигури са отговорни за издаването на разрешение за строеж, което с настоящите темпове не се очаква преди кметските избори, макар че от ЦСКА очакваха да започнат с реновацията през есента. 

От "Капитал" изразяват прогнозата си, че строителство в най-оптимистичния вариант би могло да започне в началото на следващата година. Така при дадените срокове стадионът би бил готов в средата на 2025 г.

Последната голяма въпросителна,

за която архитектите на "Армията" трябва да убедят управляващите, че имат решение, е изискването на УЕФА за определен брой паркоместа. За да ги покрият, от клуба са измислили няколко възможни варианта, известни до този момент:

Единият е да се използва паркингът до стадион "Васил Левски" (зад ски пазара), след като общината го прехвърли на спортното министерството.

"Казаха, че събитията на ЦСКА и Националния стадион никога няма да съвпаднат в един и същ ден, така че да има на двата стадиона мач, и предлагат да се ползват тези същите 147 паркоместа.

А пък Столичната община предлага да сключим договор в случай на мач да ползваме паркоместата на буферния паркинг към метрото", обясни арх. Петров.

Вижте защо ЦСКА нямат стигане на трансферния прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички