Финансов страх в Първа лига: Един клуб плати 88% от трансферните суми


Финансов страх в Първа лига: Един клуб плати 88% от трансферните суми
Снимка: Снимки: Lap.bg/ Колаж: SportLive.bg

8496 0

Дните между сезоните в Първа лига това лято бяха изключително малко, но това не попречи 16-те клуба да извършат много трансфери преди началото на кампания 2023/24. 

Оказва се, че цели 148 състезатели под някаква форма са се присъединили към участниците в новия сезон на Първа лига преди първия кръг. Междувременно пък се е стигнало до 135 изходящи трансфери, сочи порталът Transfermarkt за родното първенство. 

Трансферните суми

Съвсем малка част от клубовете обаче са били готови да заплатят трансферни суми до този момент, показва статистиката. Всъщност ЦСКА е платил над 3 милиона евро в своите общо 6 входящи трансфери, като двама от състезателите са се присъединили като свободни агенти. 

Така босовете на "Армията" са платили над 88% от трансферните суми до началото на Първа лига. Най-скъпото попълнение е гваделупецът Матиас Фаетон, който бе закупен от Гренобъл срещу над милион и половина евро. 

Големият конкурент за титлата на "червените" - Лудогорец, до този момент привлече един свободен агент в лицето на Марсел Хайстер, докато за Сон плати 100 000 евро на Леванте.

Вижте защо Данило Асприля ще играе за ЦСКА без пари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички