Вкара на ЦСКА, превърна се в най-великия: Възвеличават колумбиец (ВИДЕО)


Вкара на ЦСКА, превърна се в най-великия: Възвеличават колумбиец (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4941 0

Колумбийското издание Noticiero 90 Minutos използва 32-рия рожден ден на Хамес Родригес, за да припомни блестящата му кариера, а още в самото начало той бе определен като "най-великия колумбийски футболист".

Неговата кариера тръгна надолу през последните години, но още личат 9 трофея с Реал Мадрид във визитката му, 2 от които са от Шампионска лига. На Мондиал 2014 в Бразилия той се превърна в най-резултатния футболист, а отделно писа солидна история с Байерн Мюнхен и Порто.

Пробив в Европа и първи гол

Той обаче е свободен агент от пролетта на 2023 г., когато след кратък период се раздели с тогавашния си клуб Олимпиакос. В страната му обаче припомнят как той се озова в Европа още през 2010 г.:

"На 6 юли 2010 г. футболният клуб Порто от Португалия обяви привличането на колумбийския полузащитник. Първият гол на Родригес беше срещу българския ЦСКА София в Лига Европа".

Именно легендата на Колумбия оформи крайното 3:1 между "драконите" и родния колос в груповата фаза на Лига Европа през 2010 г. Тогава той се отчете и с асистенция, Фалкао изпусна дузпа, а Отаменди също се разписа по-рано. 

Вижте последната "футболна" раздяла на Родригес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички