Асприля: Хората забравят, че играх на болкоуспокояващи в Бейтар и че отидох там, когато никой не искаше


Асприля: Хората забравят, че играх на болкоуспокояващи в Бейтар и че отидох там, когато никой не искаше
Снимка: БГНЕС

9498 0

Звездното попълнение на ЦСКА - Данило Асприля, сподели колко му е коствало да се представи за Бейтар по начина, по който го направи миналия сезон. Колумбиецът вкара 17 гола, даде 5 асистенции и помогна на израелския тим да спечели Купата на страната. В интервю за sport1.maariv.co.il той бе запитан дали си е тръгнал, защото е достигнал предела на възможностите си в Бейтар.

"Хората виждат играч, който вкарва голове и ги празнува като алигатор. Те не разбират какво дадох на тази възраст, във всяка тренировка, във всеки мач. С болка, на болкоуспокояващи, с лекарства. Като добро момче си лягах рано, ставах рано, грижех се за себе си от сутрин до вечер. Не е като когато бях на 24, но направих всичко, за да бъда суперпрофесионалист за Бейтар", заяви крилото.

"Да, това е най-вълнуващата титла в кариерата ми. Това е, което ще запомня и искам публиката да запомни от мен. Дали съжалявам за нещо, направено в последните седмици? Хората забравят, че дойдох тук, когато никой не искаше да дойде. Когато имаше само един чужденец в отбора и това бях аз. Казваха ми, че отборът ще се разпадне, да си тръгна, защото няма да ми изпълнят договора", каза още Асприля.

"Аз обаче си казах, че такъв голям клуб, с такава публика, няма да ме изоставят. И останах. В сезон, в който се искаше само да останем в елита, спечелихме Купата. Всички бяха щастливи, има ли нещо по-хубаво от това?", продължи той.

"Благодаря на Бейтар за възможността да бъда част от това, но взех семейно решение и съм в мир със себе си. Работата е там, че много хора не разбират, че жена ми е от България и решението е първо да бъда с нея. Собственикът на ЦСКА е същият, който бе собственик на Литекс, предишният отбор, в който играх в България", завърши голаджията. Той разкри, че ще играе целият следващ сезон за ЦСКА безплатно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички