ЦСКА и "армейците" - От "Осанна" до "Разпни го" за отрицателно време


ЦСКА и "армейците" - От "Осанна" до "Разпни го" за отрицателно време
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

3169 0

ЦСКА победи безапелационно Хебър с 4:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига.

"Армейците" най-после намериха своята игра. Със себераздаване, малко брак и без особени проблеми, възпитаниците на Саша Илич зарадваха своите привърженици, които бяха заели местата си на стадион "Българска армия", както и цялата "червена" част от България пред екраните.

Именно 99% от нея предпочете да остане там, пред "малкия екран". Войниците на Илич "летяха" в "Борисовата градина", докато най-ценният кадър в арсенала на "армейския" клуб липсваше.

Бойкотът на организираните запалянковци продължи. Позиция с конкретни и категорични изискваония, при които той да приключи, все още липсват, но изглежда протестните действия жънат успех и празните седалки на "Армията" стават все повече, за сметка на привържениците.

В последните си 4 мача, ЦСКА разкри почти всички свои облици. 31-кратният шампион на България игра безобразно във Вечното дерби и заслужено загуби с 0:2. Срещу наглед лесния Пирин, "червените" не показаха нещо повече от опонента си едвам изскубнаха победа с 2:1 у дома. Последва мача срещу един от преките конкуренти за титлата - Лудогорец. Там, "армейците" играха брилянтно, но с изключителен малшанс загубиха след няколко спорни съдийски отсъждания и 1:2 в Разград. Дойде и двубоят с Хебър, в който най-накрая футболистите, ръководени от сръбския специалист, постигнаха желаното.

Срещу пазарджиклии те показаха изключително спокойна, но в същото време сърцата и качествена игра. Доброто представяне в събота вечер се увенча с категоричен успех от 4:0. "Червените" запалянковци най-после изгледаха мач на своите любимци спокойно, а класата и разликата между двата съперници беше явна. Такава, каквато срещу Пирин, не личеше да има.

Футболистите на столичния гранд изглежда осъзнаха, макар и по трудния начин, колко всъщност тежи червената фланелка. Това се случи, след като почти никой от феновете не изчака да ги поздрави след срамната загуба в Дербито, както и при гледката на почти празния стадион седмица по-късно срещу "орлетата".

Възпитаниците на Саша Илич промениха играта си към добро, докато четирите срещи бяха белязани от нещо, което не претърпя промяна - отзивите от "червената" общественост, неспирно вариращи от едната до другата крайност.

С всяка изминала седмица в родния елит, представянето на ЦСКА не отговаря на това от предходния кръг. Именно такова е положението и с запалянковците на отбора. От "Осанна" до "Разпни го" за отрицателно време.

Когато тимът губи, феновете са готови да занесат всички - от футболисти, до треньори и ръководство, на ръце до Терминал 2. Когато обаче се представи на ниво, отговарящо на изискванията на 31-кратния шампион, каквито двубои бяха тези срещу Базел, Сейнт Патрикс и дори Хебър, се отливат нови звезди на алеята пред чакащия реконструкция "Българска армия".

Това поведение е и един от основните проблеми на ЦСКА. Безкрайното напрежение, полюсните емоции и страхът, че ако сгрешиш, може да бъдеш посрещнат с плодове, камъни или солидна доза псувни, вреди на "армейците" и колкото по-бързо това бъде осъзнато, толкова по-възможно е огромните претенции на "червените" да се увенчаят с успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички