ЦСКА отнесе Хебър в "нощта на дебютите" и отново показа на какво е способен (ВИДЕО)


ЦСКА отнесе Хебър в "нощта на дебютите" и отново показа на какво е способен (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

7526 0

ЦСКА отнесе Хебър с 4:0 в среща от 14-тия кръг на Първа лига. За домакините точни бяха Назон и Морено на два пъти, като първият откри през първата част, а останалите три попадения паднаха през втората част. Едно попадение добави преди почивката и Жираир Шагоян, но то бе отменено след допълнителен преглед.

Отлично представяне записа Марселино Кареасо, който дебютира с „червената“ фланелка, но даде две асистенции, а през втората част можеше да добави и попадение. Симеон Александров също записа първи минути за ЦСКА.

По този начин възпитаниците на Саша Илич записаха своята девета победа от началото на кампанията и се изкачиха на първа позиция във временното класиране с 28-точки. Те обаче са с мач повече от Лудогорец и при евентуална победа на „орлите“ ще предадат върха заради едната точка разлика. Хебър пък остава на 13-та позиция с 10 спечелени точки след 14 изиграни срещи.

Домакините не срещнаха сериозно затруднение в срещата, но трябваше да чакат 32 минути за първото попадение. То дойде след съобразителна игра от „червените“ и груба грешка на Ндиае. До края на първата част Шагоян добави едно попадение, секунди по-късно отменено

Втората част започна с размяна на по един удар посока двете врати, но в 56-тата минута дойде второто попадение на Назон, като до края на срещата положенията бяха пред съперниковата врата.

Първо полувреме:

Срещата започна срещата равностойно, но натискът през по-голяма част от срещата бе логично към вратата на гостите. Възпитаниците на Илич започнаха във втори пореден двубой в схема 3-5-2. Първата сериозна възможност се откри пред Джонатан Линдсет, който в 5-тата минута засече центриране на втора греда, но до попадение не се стигна.

В 17-тата минута гостите успяха да се измъкнат и изведоха играч на чиста позиция по фланга, но удара по диагонал бе париран от Бусато. Той обаче не хвана топката, а просто подложи тялото си, но след рикошета не се стигна до нещо опасно. 

След 8 минути чудесна комбинация между Назон и Марселино разкри чудесна възможност пред колумбиеца, но Ндиае се хвърли в краката му в точния момент и не му позволи да стреля. 

Гол! В 32-рата минута Ндиае подцени "червената" преса и сгреши подаване в наказателното поле, след като Марселино се оказа на пътя му. Кълбото впоследствие се озова в Назон, който залъга бранител и наказа сгрешилия страж! 1:0!

След седем минути стражът бе отново напът да се вкара в големи проблеми след пас, при който съотборниците му не реагираха навреме и "армейците" отнеха. Гарсес пробва пас по диагонал, но бе спрян именно от Ндиае. 

Отменен гол! Домакините удвоиха преднината си в 42-рата минута. Те отнеха топката в средата на тяхната половина чрез Линдсет и развиха бърза контраатака, при която Назон изведе с дълго подаване Шагоян. Арменецът обстреля неспасяемо противниковата врата! 

Главният арбитър обаче прегледа ситуацията с ВАР и секунди по-късно отмени попадението поради фаул при отнемането на топката.

Второ полувреме:

Гол! Второ редовно попадение на Дюкенс Назон в 56-тата минута, което отново дойде след технично отиграване от хаитянина. Той бе намерен от Марселино около наказателното поле и веднага пое и погледна към вратата. Първо "мушна" кълбото под краката на противников играч, а след това между трима изстреля топката във вратата на Хебър! 2:0!

Гол! Гостите отново не се справиха с "червената" преса и възпитаниците на Илич се възползваха (61'). Третото попадение дойде след комбинация между влезлите след почивката Туфегдчич и Морено, като третият стреля под краката на резервния вратар на гостите - Дебарлиев, който замени на почивката неубедителния Ндиае. 3:0!

Гол! Морено бе открит от Марселино, който реши да асистира от центъра на терена. Колумбиецът, отбелязал минути по-рано, се озова около наказателното поле и по чудесен начин се обърна, за да оформи 4:0 в 71-вата минута!

След 120 секунди нова комбинация между колумбийците можеше да доведе до проблеми за гостите, но удар на Марселино бе париран от Дебарлиев.

В 78-мата минута проблемите за Владо Манчев и компания се увеличиха след директен червен картон на Серано заради грубо нарушение срещу вкаралия две попадения в срещата - Брайън Морено.

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Християн Петров,  Брадли Де Нойер, Амос Юга, Джонатан Линдсет, Марселино, Маурисио Гарсес, Дюкенс Назон, Жираир Шагоян

Хебър: Хадим Ндиае, Осира Корнел, Роберт Мазан, Пламен Крумов, Муса Сила, Богомил Божуркин, Алехандро Гарсия, Марсел Жан-Пиер, Георги Търтов, Арсенио Валпорт, Октай Хамдиев

Преди мача:

ЦСКА влиза в срещата от третата позиция във временното класиране, след като бе изпреварен от Лудогорец с 1 т. заради победата в директния двубоя между двата тима. Междувременно Хебър се бори в дъното на таблицата и всяка точка за "зелените" е от огромно значение. 

На "Българска армия" ще се завърне бившият футболист на "армейците" - Владимир Манчев, в ролята на старши треньор на Хебър. Той вече постигна първата си победа начело на тима при символичното домакинство на Локомотив София - 3:2.

Последната среща между двата тима в последно време бе на 22.09.2021 г., когато двата тима се срещнаха в първия кръг за Купата на България. Тогава срещата трябваше да се проведе в Хебър, но поради проблеми с терена - "Българска армия" прие срещата. Тя завърши с класически резултат от 3:0 за ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички