ЦСКА е на поправителен! Кои са най-подготвени за ирландския тест?


ЦСКА е на поправителен! Кои са най-подготвени за ирландския тест?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2231 0

ЦСКА се впуска в най-важния си мач в последните месеци, а именно среща реванш от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. "Червените" имат да наваксват гол пасив срещу ирландския Сейнт Патрикс Атлетик, който е решен да елиминира българския си противник и да поднесе една от изненадите в квалификационните кръгове на европейските клубни турнири.

"Армейците" изиграха три официални срещи под ръководството на Саша Илич в Европа, като в тях успя да усети всеки възможен вкус – равенство и победа срещу Македония Гьорче Петров и загуба срещу Сейнт Патрикс. Сръбският наставник безспорно ще остане в спомените на привържениците с многото рокади, които направи в първите кръгове, но те са породени от забавените трансферни сделки и липсата на обиграване във футболистите.

Българският гранд е стартирал два пъти в тактика 4-3-3 и веднъж в 4-2-3-1. Ако се гледат фактите, ЦСКА е крайно неубедителен в първия вариант. Това бе избраната концепция при равенството срещу съперника от западната ни съседка и загубата от настоящия противник. "Червените" не оставиха добри впечатления и в двете срещи.

Сръбският специалист е ротирал цели 23-ма играчи в изиграните три двубоя, а най-голямо доверие е проявил към Густаво Бусато, рекордьор по изиграни минути (270), новото попълнение Брадли де Нойер (224 минути), както и подценяваният от Стойчо Младенов легионер Маурисио Гарсес, стартирал като титуляр във всеки възможен момент (219 минути). Ако всичко е наред, тримата трябва да стартират и в Дъблин, докато четвъртият по минути – Станислав Шопов (206), може и да не започне от първите секунди.

Именно и върху креативния футболист остава най-голямата въпросителна. Той се превърна в първия трансфер за „червените“ през лятото, но до този момент така и не успява да разгърне потенциала си напълно. Младокът, получил легендарния номер "8", взе участие и в трите европейски срещи до този момент – започна като титуляр при гостуването на Македония ГП и домакинството на Сейнт Патрикс, докато при единственото домакинство на "Армията" се включи от скамейката. Според "Тема Спорт" Илич ще избира между пловдивчанина и Георги Йомов, който пропусна подготовката и още влиза в оптимален игрови ритъм.

Безспорно срещата в четвъртък вечер се очертава като най-сериозния тест за Саша Илич, в която опитният бивш футболист ще опита да докаже треньорските си възможности. Неговият тим се нуждае от голове, по възможност един бърз, както в реванша с Виктория Пилзен. Тогава съдбата се усмихна на "червените", които не пропиляха възможностите си, и поднесоха безкрайна радост на обединените си привърженици.

Оттогава много неща се промениха на "Българска армия", но част от ядрото на тима, участвало в незабравимата европейска вечер, може да се смята за титулярно и в Дъблин. Става въпрос за Бусато, Турицов, Матай, Вион и Йомов. Те продължават да носят радости на "червените", а тогава именно бившият играч на Славия вкара срещата в продължения, докато капитанът заби топката победоносно с глава в последните минути и прати съотборниците си в груповата фаза на дебютното издание на Лигата на конференциите.

Нидерландецът даде началото и на убедителния домакински успех срещу Македония ГП, а при визитата на Сейнт Патрикс трябва да е в центъра на защитата със сънародника си Мено Кох. По двата бека ще оперират Брадли де Нойер и възстановеният Иван Турицов. В средата на терена Амос Юга и Тибо Вион се очертават като избора на сърбина, а пълен картбланш ще получи новопривлеченият Джонатан Линдсет. В предни позиции Маурисио Гарсес и Георги Йомов се очаква да градят атаките, докато задачата за гола пада върху Дюкенс Назон. На врата остава Густаво Бусато.

Вероятен състав на ЦСКА (4-3-3)

Густаво Бусато – Брадли де Нойер, Мено Кох, Юрген Матей, Иван Турицов – Амос Юга, Джонатан Линдсет, Тибо Вион - Маурисио Гарсес, Георги Йомов, Дюкенс Назон

Вероятен състав на ЦСКА (4-2-3-1)

Густаво Бусато – Брадли де Нойер, Мено Кох, Юрген Матей, Иван Турицов – Амос Юга, Тибо Вион - Маурисио Гарсес, Джонатан Линдсет, Георги Йомов - Дюкенс Назон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички