"Червеният" любимец Антон Карачанаков призна: Напуснах ЦСКА заради треньор и съжалявам


"Червеният" любимец Антон Карачанаков призна: Напуснах ЦСКА заради треньор и съжалявам

14467 0

Бившата звезда на ЦСКА и любимец на "червените" фенове - Антон Карачанаков даде обстойно интервю относно своето минало, настояще и бъдеще. 

Юношата на Пирин бе считан за един от най-обещаващите таланти в българския футбол. Бърз, техничен и притежаващ невероятно умение за изпълнение на пряк-свободни удари, бъдещето пред него изглеждаше бляскаво.

Една контузия обаче промени всичко. Формата му претърпя значителен спад, а 9 години след раздялата си с "армейците", халфът разкрива, че все още съжалява, че е напуснал "Българска армия".

"Съжалявам, че си тръгнах от ЦСКА, защото аз сам поисках да си тръгна. Оценявам престоя си в ЦСКА добре. Мисля, че бях около 4 години там. Дадох всичко от себе си, помогнах в много мачове", спомни си Карачанаков пред "Спортал" и продължи.

"Имам голове в дербита, побеждавал съм Левски. Мисля, че престоят ми в ЦСКА беше успешен. Аз съм малко по-емоционален и след един мач в една контрола имах пререкание с един от треньорите. След мача реших да си тръгна и това беше. Взех си куфарите и тръгнах. Разтрогнах договора си. Най-добре съм се чувствал в ЦСКА", допълни още той.

За несполуките напоследъ

"Тръгнах си октомври месец от Румъния. Два месеца си седях у дома. Поддържах форма, но не така, както трябва. Разтегнал съм и мисля, че трябва да направя ехограф, но се надявам да съм готов за старта на сезона. Кариерата ми в чужбина можеше да се получи по-добре, но за съжаление получавах много травми. В Румъния получих разтежение, карах COVID, имаше и забавяне на заплатите и реших да си тръгна.

Бях в Гърция, но не мога да кажа, че изоставаме от тях. Бил съм в Ботев и там има прекрасна база, хубави терени с хотел. Бил съм в Берое. Условията са добри за тренировка. Пирин също има добри условия. Царско село също. Важен е теренът. Не мисля, че изоставаме", коментира 31-годишният полузащитник.

Големите цели и мечти

"Доколкото слушам съотборниците си, всички искат да играят в Първа лига. Ще опитаме да влезем, но не зависи само от нас. И в другите отбори съм допускал емоционални грешки и реакции. Това е довело до сърдене и тръгване, но не мога да върна миналото.

Всеки един футболист иска да заиграе за своята държава. За мен беше огромно удоволствие да бъда на лагера с футболисти като Ивелин Попов и още други. За съжаление, не успях да направя дебют. За мен е радващо, че успях да видя футболисти като Модрич, Ракитич и други. Явно в Хърватия са по-организирани и държат на школите. Налагат повече свои футболисти и са изградили добра машина за продаване", завърши Антон Карачанаков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички