ЦСКА губи флангови играч за 2-3 месеца?


ЦСКА губи флангови играч за 2-3 месеца?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1216 0

ЦСКА ще загуби за дълго още един от фланговите си нападатели. Жоржиньо е със съмнения за скъсани връзки на глезена, след като бе настъпен жестоко от халфа на Славия Славчо Шоколаров. Крилото бе заменен принудително, като не успяваше да върви сам, а първоначалните прегледи са показали, че става въпрос за сериозна контузия.

Ако диагнозата на Жоржиньо се потвърди, той ще отсъства от терените най-малко 2 месеца, а е възможно пълното му възстановяване да отнеме дори 3.

Футболистът пострада в началото на второто полувреме на двубоя със Славия (2:1), а Шоколаров, който го фаулира, дори не получи картон в ситуацията. "Контузията на Жоржиньо може да се окаже много сериозна. Веднага след срещата му бяха направени обстойни прегледи, които показаха съмнения за скъсани връзки на десния глезен. Той беше заменен принудително още в 52-та минута на срещата след брутално влизане в неговите крака. Главният съдия отсъди само нарушение, без да покаже картон за очевидно грубите действия срещу футболиста на ЦСКА", съобщиха от "Армията", без да посочат конкретно колко време Жоржиньо ще отсъства от игра.

Той става второто крило със сериозен проблем в отбора след Енрике Рафаел. Бразилецът се възстановява, след като счупи ключица в Рига и вероятно ще се завърне на терена след месец. Травма в двубоя с Копенхаген (1:2) получи и друг флангови нападател - Джеси, но той е по-добре. Има вероятност още днес Едвин да се готви на пълни обороти и може да е на разположение за реванша в Дания. Той ще е на линия за сблъсъка с Лудогорец в неделя от 21:00 часа в Разград.

В лазарета е и Джеферсон, който има малки шансове да е готов за двубоя за първенство.

"Контузията на Жоржиньо е много тежък удар за нас, той е много важен футболист. Нещата с него не изглеждат добре. Поне проблемът с Джеси не е сериозен и той ще тренира на пълни обороти през седмицата", заяви треньорът Нестор Ел Маестро след двубоя със Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички