Бивша звезда на ЦСКА: Обичам феновете им, най-добрите са, пред които съм играл


Бивша звезда на ЦСКА: Обичам феновете им, най-добрите са, пред които съм играл
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4156 0

Бившият халф на ЦСКА Рубен Пинто се върна към престоя си в България в интервю в родината си. Португалецът разкри, че е бил изкушен да играе при "червените" от щедрата заплата и се изказа много ласкаво за феновете на тима.

"Първоначално се опасявах от евентуално преминаване в ЦСКА. Но след това говорих с Давид Симао, който вече беше там. Той ми обясни, че условията не са най-добрите, но клубът е много голям и се развива. Заплатата беше много по-висока, отколкото тази, която взимах в Португалия, и реших да опитам. ЦСКА ми предостави всички условия, веднага ми намериха дом, имаше човек, който да ме кара на тренировките", разказа настоящият футболист на МОЛ Фехервар.

"Обичах нашите фенове. Те са най-добрите, пред които някога съм играл. Подкрепяха ни навсякъде. Имахме мач във Варна, който се намира на 6 часа от София, и за привържениците ни имаше отредени между 1000 и 1500 билета. Дойдоха обаче много повече и доста хора останаха извън стадиона", припомни си Пинто.

Португалецът разказа, че той никога не е имал проблеми с феновете, но в страната ни расизмът е често срещан. Пинто разясни, че негов съотборник в ЦСКА е бил обект на такива нападки, когато отборът не е играел добре. Неотдавна и друг португалец, играл за ЦСКА, разказа незабравима случка, свързана с клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички