Рубен Пинто: Странно е да има два отбора с името ЦСКА, липсва организация


Рубен Пинто: Странно е да има два отбора с името ЦСКА, липсва организация
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

988 0

Бившата звезда на ЦСКА Рубен Пинто даде подробно интервю, в което говори за миналото си в "армейците". Той неколкократно призна, че е много благодарен на клуба, но и призна какво не се е получавало напълно по план по време на престоя му.

"Помня, че адаптацията ми, когато дойдох в България беше доста трудна. Езикът ме бе труден, а и бях сам в първите няколко месеца. Бях в голям апартамент, а нямах нужда от това. Когато се прибирах, беше празно и тихо. Това ме смущаваше. В Португалия бях свикнал да бъда сред много хора. Но получих подкрепя от клуба. Помолих да ме преместят от хотел в къща. Клубът работи много добре за играчите. Помогнаха ми е да намеря детска градина за сина ми, който ще стане на 4 годинки.

Не се поколебах да напусна. Но не бих казал, че си тръгнах, защото не ми беше добре. Прекарах четири години в ЦСКА и съм много благодарен на клуба и винаги ще го подкрепям. Но във футболът има периоди, а аз усетих, че моят период в ЦСКА приключи. Исках нов проект, нова посока за кариерата си. Имах предложения да напусна и рано, но от клубът не искаха да му пуснат. Междувременно имах няколко предложения за подновяване на договора, но наистина исках да потърся ново предизвикателство и напуснах, когато договорът ми приключи" - започна Пинто.

Той признава, че е бил уважаван по време на престоя си в ЦСКА и е почувствал обичта на привържениците, като нееднократно е получавал съобщения след мачове, а и дори през почивните дни. Португалецът определи българския народ като "националистично настроен".

"Има още един клуб ЦСКА. Малко е странно. В България имаше голяма липса на организация като цяло. Беше много трудно да получа отговор, когато имах нужда от нещо. Обикновено се налагаше да се настоявам. Годината, в която се присъединих към ЦСКА, нямахме тренировъчна площадка. ЦСКА е най-големият клуб в България, но той премина през голяма криза преди няколко години и трябваше да започне от нулата. През последните две години условията вече бяха различни - не най-добрите, но имаше подобрение" - сподели още Пинто.

А какво е условието в ЦСКА, за да привлече още двама нови футболисти?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички