Бивш треньор на ЦСКА и Литекс: Доста е рисковано да даваш шанс на младите момчета


Бивш треньор на ЦСКА и Литекс: Доста е рисковано да даваш шанс на младите момчета
Снимка: ЦСКА, Инстаграм

3516 0

Бившият футболист и помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков даде любопитно интервю, в което засегна темата с младите футболисти и шансовете, които получават от наставниците. Шампионът с Литекс призна, че това е много рискован ход за треньорите.

"Трябва да се дава шанс на младите момчета. Но, когато имаш отбор, който преследва първото място, не се правят компромиси, а и не бива. Доста е рисковано от треньорска гледна точка да даваш шанс на младите и да побеждаваш във всяка среща. Има моменти по време на даден двубой, когато може да ползваш услугите на даден млад играч. Най-вече на тренировките подсказва дали е готов психически и физически.

Там се вижда какъв му е характерът и какви са му възможностите. Треньорският щаб най-добре преценява кой играч да се използва и кога. Според мен ще има достатъчно игрово време за младите момчета, за да покажат своите възможности. Може и някои от тях да се дадат под наем някъде" - сподели Червенков пред "Мач Телеграф".

Червенков даде за пример Марк-Емилио Папазов от ЦСКА, който през миналата кампания бе част от Хебър Пазарджик. Специалистът посочи, че за млад играч е много важно да трупа игрови минути и че няма как да се развива от резервната скамейка.

Скоро пък при "армейците" може да се присъедини още един чужденец, който обаче е добре познат у нас - Данило Асприля. Вижте каква е единствената пречка за Асприля в ЦСКА към момента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички