Бивш играч на ЦСКА разкъса аматьорщината в българския футбол


Бивш играч на ЦСКА разкъса аматьорщината в българския футбол
Снимка: БГНЕС

2398 0

Един от бившите играчи на ЦСКА - Давид Симао, направи интересни разкрития за липсата на професионализъм в българския футбол, който по негово мнение категорично липсва дори в най-добрите клубове в България - такъв, какъвто е ЦСКА. 

Игралият един сезон при "червените" португалец беше категоричен, че е пристигнал у нас единствено заради високата заплата, която е получил от армейците, и обяви, че в Португалия тимовете от средата на елита не дават такива заплати, но в същото време предлагат далеч по-добри условия за развиването на самите футболисти. 

"В българите не ми харесва това, че те изобщо не са професионалисти. Нямат навиците за храненето и почивката. Бях в един от най-големите клубове в България и понякога преди мач дори не ни правеха масаж", разказа Симао пред Тribunaexpresso.

"Мисля, че това си е от културата, защото имат средства. Заплатите са по-добри от тези в средните клубове в Португалия, но във всичко останало, което няма нищо общо с парите, хората в Португалия са много по-големи професионалисти", категоричен беше португалецът, който категорично заяви, че българският футбол е много слаб. 

"Футболът в България е много по-слаб от португалския. Приспособих се сравнително добре. Играх в повечето мачове, но футболът не ми допадна. Още в началото на втората си година исках да се махам, а единствената причина да отида в ЦСКА беше по-високата заплата. Ако трябваше днес да взема това решение, никога нямаше да се съглася да играя в България", отсече още Симао.

Това далеч не е първият случай, в който чужденци са се оплаквали от случващото се в българския футбол, след като преди известно време бивш играч на ЦСКА обяви, че Ганчев третира играчите като роби (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички