Бивш футболист на ЦСКА: Няма договор със "SportFive", убеден съм на 100 процента


Бивш футболист на ЦСКА: Няма договор със "SportFive", убеден съм на 100 процента
Снимка: принтскрийн

3377 0

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира информациите, че "червените" ще се разделят с германската фирма "SportFive", която трябваше да менажира строежа на новия стадион "Българска армия".

"ЦСКА и "Спортфайв" дали изобщо са се събирали, че да се разделят. Съвместната им пресконференция не значи нищо. Пред журналистите и телевизиите да казваш нещо е едно, а да имаш договор е съвсем друго. Аз не съм видял никой от ЦСКА, нито адвоката, нито някой от управата или собствениците на клуба да кажат, че има договор с тази немска фирма за съвместно реализиране на този проект. Все пак този проект е между 80 и 100 милиона лева. Нека говорим реални и истински неща. Те са договор за съвместна дейност, за изграждане на обекти", започна Майкъла.

"Освен това още няма договор със "Сердика спортни имоти" и с Министерството на спорта за вноската. Значи Министерството на спорта си влиза с 27 милиона примерно, колкото са оценени имотите на "Българска армия" и Панчарево. ЦСКА не е влезнал с един лев още. Когато искаш да правиш сериозен бизнес трябва да си коректен. 50 на 50. С 50 процента влиза Министерството на спорта в лицето на служебната министърка Весела Лечева, една много коректна и почтена госпожа. От нея ЦСКА може само да спечели. Познавам я лично от 35 години и е много коректен човек".

"Няма го този меморандум, когато вие журналистите го видите подписан и там пише, че това е меморандум за съвместна дейност. Фирма, която е между спортни имоти, министерството и ЦСКА тогава добре. Г-жа Лечева го обяви като идея. Няма го реализирано, подписано за дати и срокове. От коя дата трябва да влезе в сила, кога ЦСКА трябва да влезе с паричната вноска, както и кога спортното министерство. Това са професионални неща. Аз като строител вече от 30 години мога да кажа, че това са много сериозни неща", обясни Илиев и след това припомни свой съвет:

"Няма още никакво становище до Министерство на културата от ЦСКА за новия стадион. От дълго време коментирам, че клубът трябва да си назначи човек, който да се занимава само с това. С документите! Човек, който да се занимава само с Министерство на културата, Главен архитект на София, кмет на район Средец, кмет на София... Това са елементарни неща в строителството. Не може само приказки и идеи. Навсякъде чувам добри идеи. Адвокатът на ЦСКА е много интелегентен и възпитан човек, който знае много добре какво трябва да се направи, но не знам защо не го прави", изрази учудването си бившият играч на "армейците".

"Това не е приятно. И аз съм 4 години шампион с клуба и имам 3 купи и съм играл във всички мачове с най-големите отбори в Европа. Както аз, така и феновете се притесняват... 100 милиона струва този стадион. Кой ще го плати?! Аз не казвам, че Гриша Ганчев няма пари, той е много богат човек. Много сериозен бизнесмен, но дали той ще извади 100 милиона, не съм убеден. Няма договор между ЦСКА и "Спортфайв". Убеден съм на 100 процента. Ако имаше такъв, те нямаше да се откажат. Защото в него има неустойки. Сложи 5 милиона неустойки и да видим дали ще се откажат".

"Не мога да кажа как да се действа от този момент нататък, но аз си споделям мнението. В строителството няма по-евтино... Една седалка струва между 1800 и 2000 евро. Ако са 20 000 седалките струват 40 000 000 евро или 80 000 000 лева. Това е лукс на добро ниво. Не на най-високото, но на едно много добро. На нас ни трябва нещо средно, за да имаме лиценз, за да играем в евротурнирите. Не одобрявам по-евтини конструкции от типа на стадиона в Ловеч. Това е несериозно и струва 200 000 лева, това не е за клуб като ЦСКА. Говорим за европейски стадион".

За финал Майкъла изрази надежда, че през 2023 година ще започне строежът на нов стадион и тимът на Саша Илич ще стане шампион: "Цената до 100 милиона не може да се вдигне. Те цените падат вече на някои неща. Този стадион ще е по-високо ниво от този на Лудогорец. В ЦСКА са сериозни хора, бизнесмени, които знаят много добре как се прави всяко нещо. Много се надявам през тази година да започне строежът на новото съоръжение и отборът да стане шампион!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Представител на "SportFive" коментира информациите за раздяла с ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички