Безобразно! ЦСКА и Левски играха по-малко от полувреме за 96 минути футбол


Безобразно! ЦСКА и Левски играха по-малко от полувреме за 96 минути футбол
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3372 0

"Вечното дерби" между ЦСКА и Левски завърши при резултат 0:0. Дербито бе по-скоро по трибуните на стадион "Васил Левски", чийто сектори бяха изпълнени, а атмосферата наистина бе наелектризираща.

Не така обаче стояха нещата на терена. Двата тима не показаха много футбол, почти не създадоха положение пред вратата на съперника и закономерно забиха нулите на таблото. Това показва и проверка на "24 часа", от която става ясно и скандално малкото време, в което топката е била в игра.

40 минути и 29 секунди игра

С продълженията, двубоят между "червени" и "сини" продължи 96 минути. 55:31 от тях или 57,7% обаче са пропиляни във всичко друго, но не и в игра, става ясно от проучването. През този период са се изпълнявали пряк свободни удари, тъчове, корнери, аутове, бавело се е времето, оказвана е била медицинска помощ, изпълнявали са се смени и други.

Какво говори статистиката за "червените"

Средно “армейците” са владели топката 8 секунди по време на свое притежание. Едва 16 пъти "армейците" са разигравали в продължение  от 10 до 20 секунди. 8 пъти го правят между 20 и 45 секунди, а веднъж го правят и по-дълго. 7 пъти пък играчите на Саша Илич са докоснали топката в наказателното поле на съперника.

И за "сините"

При "сините" нещата също не са цветни. Средното владеене на топката на възпитаниците на Елин Топузаков е 13 секунди. 8 пъти те задържат над 45 секунди. Между 20 и 45 сек. случаите са 14, а между 10 и 20 сек. - 20. Между 0 и 10 секунди "сините" футболисти държат топката 46 пъти. 8 пъти вечният съперник на "червените" пипа коженото кълбо в пеналтерията.

Също любопитна е и статистиката при дузпите на "сините" през сезона, с която дори поставят антирекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички