Знак от съдбата? Ще вземе ли ЦСКА титлата след дерби с Левски през юни?


Знак от съдбата? Ще вземе ли ЦСКА титлата след дерби с Левски през юни?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5732 0

Великденското дерби между ЦСКА и Левски продължава да е тема №1 на спортните медии у нас 24 часа след изиграването му, а коментарите около срещата са стотици. 

За двата отбора тепърва ще става ясно с каква тежест ще натежи нулевото реми по пътя към големите им цели, като на "Армията" тя остава титлата от Първа лига и още е напълно постижима с аванса от 2 точки пред Лудогорец

Ситуацията пред ЦСКА

Възпитаниците на Саша Илич имат всички предпоставки да влязат и в плейофите от първа позиция, но за това ще трябва да не загубят в директния сблъсък с Лудогорец и междувременно да не допуснат грешка срещу Пирин, Хебър и Ботев Враца.

Положението около Левски

Левски пък се бори за квота, даваща им право на европейските клубни турнири, като принципно те са до третата позиция, но този сезон може да получи и четвъртият в Първа лига при определен развой в турнира за Купата на България. 

По този начин "сините" са изпълнени с желание да спечелят максимален брой точки, като преди 27-мия кръг в надпреварата заемат 5-то място с равни точки на четвъртия - Черно море (45 т.)

Това означава, че Левски може да влезе и четвърти в плейофите при положителен развой за тима, а това автоматично означава и "Вечно дерби" с ЦСКА в предпоследния кръг, ако и "червените" са изпълнили целта си и са влезли в последната фаза на Първа лига от първо място. 

Спор за титлата?

Така може да се стигне дотам, че ЦСКА да е осигурил 32-рата си титла преди последното си домакинство в предпоследния кръг срещу Левски (при условие, че са завършили сезона съответно първи и четвърти). Още по-драматичен вариант би бил именно от срещата със "сините" да зависи дългоочакваният трофей на вечния съперник.

Подобна среща би се изиграла около уикенда на 3-ти юни, а сезонът в първата шестица завършва седмица по-късно. Припомняме ви, че в средата на миналия месец май двата тима отново спориха за трофей - Купата на България, която отиде при Левски, дълго очаквал първи трофей след сериозна "суша".

Вижте как бе представено изминалото дерби между ЦСКА и Левски в чужбина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички