Амос Юга: Няма нужда да мотивираме отбора, не ме интересува с колко ще бием Базел


Амос Юга: Няма нужда да мотивираме отбора, не ме интересува с колко ще бием Базел
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3509 0

Амос Юга даде интервю пред клубната телевизия на ЦСКА, в което споделя мнението си за предстоящите сблъсъци с Базел от плейофите за груповата фаза в Лигата на конференциите. Ето какво сподели опитният полузащитник:

"Новият треньор вярва в мен. Той ме предизвиква, като ми казва, че съм един от лидерите в отбора, че трябва да имам повече отговорности. За мен това е напрежение в положителен смисъл и съм щастлив да поема тази отговорност.

Тук съм от три години. На почти 30 години съм, имам по-голям опит от повечето играчи. Ние сме млад отбор, така че нашата работа - на мен, на Юрген, на Бусато, е да помогнем на отбора.

Това е плейоф. Имаме два мача и знаем, че половината сезон зависи от тези срещи. Когато подписах с ЦСКА, дойдох за това. Последните два сезона играхме в Европа, надявам се, че и този ще е така. Базел имат друг отбор, ние имаме друг отбор, сега ще играем два пъти, така че ще бъде напълно различно.

Честно казано, изобщо няма нужда да мотивираме отбора, защото когато играеш срещу Базел, когато играеш плейоф, нямаш нужда от допълнителна мотивация. Достатъчно си мотивиран. Трябва да спечелим. Това е.

Не ме интересува дали ще е с 1:0, 3:2, не ме интересува дали ще играем красиво, или не. Най-важното е да победим и да се класираме за груповата фаза. Когато последните два сезона си спечелил в плейофите, си по-уверен. Разбира се, че има напрежение, но отново - в положителния смисъл. Просто трябва да бъдем уверени. Да, трябва да внимаваме с отбора на Базел, но трябва и да вярваме в себе си и да влезем на 100% в мача".

Вижте как футболистът описа работата със Саша Илич!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички