Амос Юга: Илич има характер на победител, иска да побеждава и на тренировка


Амос Юга: Илич има характер на победител, иска да побеждава и на тренировка
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1298 0

Един от най-опитните играчи на ЦСКА Амос Юга даде подробно интервю пред клубната телевизия преди сблъсъците с Базел в плеюофите за Лигата на конференциите. Полузащитникът отчете позитивната работа с новия треньор Саша Илич и не пропусна да се върне към 2020-а година, когато бе част от "червените", елиминирали швейцарския гранд в същата фаза, но за Лига Европа. Ето какво сподели африканският национал:

"Радостта след победата над Базел... Всички бяхме много щастливи. Тъкмо бях пристигнал от предишния ми клуб, предишният сезон не беше лесен за мен и два месеца, след като дойдох, вече бях в груповата фаза на Лига Европа.

Бях страшно щастлив. Спомням си видеото от съблекалнята, когато всички бяхме много радостни. След това се прибрахме в София, а феновете ни чакаха на летището. Беше великолепно.

Последните месеци бяха трудни. Дори краят на миналия сезон със загубения финал, последният мач, целият втори полусезон не беше добър. Но сега имаме нов треньор, нов отбор. Имаме нова нагласа. Мисля, че този сезон, дори и когато не играем добре, ще показваме борбеност и дух.

Ако сте гледали първите ни мачове, може и да не сме играли добре, но де борим и си личи другият манталитет. Всички се движим заедно, като едно цяло сме. Трябва да съхраним това.

Този треньор има характер на победител. Дори и на тренировка, той иска да побеждава. Като играем игра с голове, той иска винаги да печели. Тази своя нагласа, той пренася върху нас. Това може да се види на терена.

Най-трудното във футбола е футболният интелект. Може да имаш скорост, техника, но най-важен е интелектът. Трябва да усещаш футбола. Да, треньорът ще ти даде тактиката, ще имаш план, но играта се променя всеки път, всяка ситуация е различна, така че трябва да се ориентираш, да усещаш, да знаеш къде е твоят противник.

Не може да разчиташ само на качествата си, трябва да знаеш и слабостите на опонента и да атакуваш тях. Ако искаш да спечелиш, трябва да знаеш слабостите на противника.

Като бях малък и гледах футбол, ми правеха впечатление техниката на играчите, трикчетата. А сега, като гледам футбол, не гледам играта като дете. Сега гледам като треньор. Ако единият отбор вкара, не ме интересува дали голът е красив - не. Интересува ме защо е отбелязал, какво движение са направили и защо противникът го е допуснал".

Вижте какво прогнозира футболистът за предстоящите сблъсъци с Базел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички