Стойчо е ощетил ЦСКА с над 1 млн. от заплатата си


Стойчо е ощетил ЦСКА с над 1 млн. от заплатата си
Снимка: БГНЕС

1631 0

Стойчо Младенов донякъде има право да е настъпателен към хората, които не са на работа в клуба, а имат претенции към него. Не е прав обаче, че Томов е спасил клуба,защото ЦСКА съществуваше, просто "Титан" намалиха парите наполовина.

Александър Томов се появи по някакъв начин, не знам дали Стойчо го е довел, но той наистина направи така, че да съществува този клуб. Но тази разправия между "Титан", "Лира Инвестмънт" и Александър Томов не ми прави добро впечатление. Там има договори, първи, втори, анекси. Зная ги добре. Когато купуваш едно дружество, ти купуваш пасивите и активите. Това, което ЦСКА имаше като задължение, беше 10 млн. и 200 хил. и 5 млн. и 800 хил. към НАП. Това беше първото споразумение, след това са подписали второ, в което са прехвърлили всички задължения. Не съм наясно с всички параметри по сделката, но новите собственици са поели всички задължения на клуба.

Стойчо Младенов си мисли, че никой от нас не го уважава и всички са против него. Той освободи Ради Здравков и Мето Томанов, които не бяха съгласни с неговата трансферна политика навремето. Сега се отказа от Аспарух Никодимов и Стоян Йорданов - едни толкова честни и почтени хора, които страхотно много са дали на ЦСКА и през цялото време са били почтени към клуба. Не зная защо има такъв негативизъм към всичките бивши негови колеги и ветерани. Те не го критикуват като работа. Неговата работа е добра като треньор, като човек, който наистина може да мотивира отбора. Той извлича максимума от всеки играч. Негативизмът към него идва от трансферната политика и финансовите парачетри, но той не може да разбере това. Никога не е сядал с някого от нас, за да коментира тези неща. При него всяка година се водят 16 футболисти, около Нова година се освобождават 8, купуват се 6 нови и през лятото параметрите са същите.

През това време всеки подписва договор. Има една харизма у него, не знам как, но умее да влиза под кожата на всички собственици - така беше с Васил Божков, така беше с "Титан", така е сега с Александър Томов. С "Титан" всяка седмица поне два пъти имаше среща с Митко Борисов, за да бистрят трансферната политика. Обикновено бяха сами, но на някои срещи ме допускаха да присъствам. Едни милиони се въртяха, едни страхотни играчи, които по качества нямаха поле на действие в ЦСКА. Присъствах на една среща с Иво Иванов, в която ми обяви, че бюджетът от Нова година ще е между 5 и 6 млн. Аз тогава бях изпълнителен директор. Стойчо Младенов наистина каза, че с подобен бюджет ЦСКА може да завърши между 5-о и 7-о място. Тогава стана като майтап, че Миньор (Пк) имат 1 млн. бюджет и са шести. И периодът, в който той не си е позволил да прави трансфери, са само тези 7-8 месеци, в които аз бях там. Това е единственият период, в който ЦСКА не бе ощетен с нито един играч. Играчът, който той искаше, беше само Мартин Камбуров. Доведохме го, даже бях пратил да го издирват в Свиленград, но бързо му се наситиха и го освободиха. Това е единственият случай. Първият път той привлече 27 футболисти. Точно преди Мура освободихме 9 от тях, които до един ни осъдиха. Освободихме ги, защото нямали качества за ЦСКА, а не заради неплащане на заплатите. Това бе изискване на треньора.

Сега е същото - имаме 14 футболисти, от които поне 7 нямат никакви качества за ЦСКА, а те струват на клуба 1.6 млн. Ами заплатата на Стойчо Младенов? В последните две години тя е 1 млн. и 120 хил. Това ли е спасителят на ЦСКА? Помощник-треньорите взимат по 9 хил., а играчите по 26-27 хил. лева. Това не е спасение на ЦСКА. Ако направите интервю със Сашо Чакмаков, с новите, които участват във финансирането на ЦСКА - Трейс Груп и Манджуков, всеки ще каже, че тази трансферна политика и тези заплати са пагубни. Те вкарват клуба в огромни задължения - към НАП и бъдещите управленци. Защото ЦСКА трупа само негативизъм и пасиви.

От сегашните собственици не съм взел една стотинка. За 8 месеца съм взел заплати в размер на 60 хил. лв. това са доходите на Стойчо за един месец в ЦСКА. Има го в счетоводното, има всички документи. За ремонтите съм взел 200 хил. от "Титан", имам да взимам още към 380 хил. Аз съм най-много излъган от "Титан" - дължат ми 240 хил. лева. Не мога обаче да си кривя душата, тъй като те похарчиха 42 млн. за глупости, защото Митко Борисов е запалянко и обича да прави трансфери.

Що се отнася до далаверите, във футбола няма чонек, който да не прави. ЦСКА спечели около 150-200 хил. евро само защото имахме задължения към Бекали. Той го дава на ЦСКА без пари, но при трансфер взима 50 или 60 процента, защото ЦСКА не може да си позволи такъв футболист от ранга на Мораеш да дойде в ЦСКА или Зику. Според мен забраната за трансфери на ФИФА е единственото спасение и за ЦСКА, и за Левски.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички