Александър Тунчев: Ситуацията в ЦСКА се подобрява непрекъснато


Александър Тунчев: Ситуацията в ЦСКА се подобрява непрекъснато

1406 0

Много бързо след своето завръщане в ЦСКА, Александър Тунчев се наложи ка­то титуляр в тима на Стойчо Младенов. Нещо повече той вече има два гола в „А" група през този сезон, а заедно със своите съотборници е част от най-силна­та защита в елита. Няколко дни след по­бедата над Марек с 5:0 бившият играч на Лестър и Кристъл Палас се съгласи да даде интервю пред „Меридиан Мач". Ето какво каза бившият национал.

- Сашо, мина­ха три ме­сеца, откак­то се за­върна в ЦСКА. Как би коментирал по­ложението в отбора?

- Нещата вървят на добре. Гради се нов отбор и ни трябва време. Въп­реки че сме лидери в класирането, спо­ред мен има още какво да се желае от нас. Но като цяло наистина нещата се получават.

- Фактът, че ти си играл и преди в ЦСКА, помогна ли ти по-бързо да свикнеш с обста­новката?

- Може би, да. На мен обстановката ми е позната, тъй като отново работя с много от хората, с които бяхме заедно и при предишния ми престой. Въпреки това аз също се чувствам като нов играч. На мен и мои­те съотборници ще ни трябва повече време, за да свик­нем един с друг.

- Почти всеки мач четиримата в защита са различ­ни. Това отразява­ли ви се?

- Да, отразява ни, което е напълно нормално. С време­то обаче нещата ще се оправят и според мен ще играем все по-добре.

- След 6 години отново играете ра­мо до рамо с Вальо Илиев...

- Много е радва­що, че Валентин Ил­иев се завърна на терена след лече­ние на контузия. Ко­гато той е на терена, знам че има на кого да разчитам. Над­явам се с него да имаме много поводи за радост през този сезон.

- Доста млади момчета има в нас­тоящия тим на ЦСКА. Помагате ли им вие, по-опитни­те?

-Аз постоянно че­та, че сме отбор пъ­лен със стари игра­чи (смее се). Ако някой поиска съвет от нас, винаги сме готови да помогнем. Вече сме в края на кариерите си и сме видели много неща. Но не мога да раз­бера нещо. Защо в България когато някой е на 32 или 33 години е наричан „стар". Докато иг­раех в Англия, много често се предлагаха дълги договори на играчи на тази въз­раст. Когато се виж­да, че един футбо­лист има още какво да даде на даден от­бор, е хубаво той да бъде използван док­рай.

- В момента ЦСКА е на първо място. Може ли да го задържите до края на сезона?

- Много силно се надявам това да стане. Ние ще да­дем всичко от себе си, ЦСКА да стане шампион. Знаем, че ще е доста трудно.

- Кой е основ­ният конкурент за титлата?

- Естествено, че е Лудогорец. Видяхме, че те имат два ед­накво силни съста­ва. Не трябва обаче да забравяме и дру­гите тимове - Литекс, Ботев, Левски. Аз бих сложил и ти­ма на Берое. Те за­почнаха лошо, но се вижда, че са един много качествен от­бор.

- Какво ви попре­чи да вземете не­що от Лудогорец и ЦСКА допусна пета поредна загуба от шампионите?

- Просто те имаха по-голям късмет от нас. Първото полув­реме не играхме много добре и те се възползваха от това. В последните 30 ми­нути се представих­ме много силно, ка­то само аз имах две чисти положения. За съжаление не ус­пяхме да им вкара ме. Дано това се промени в следва­щите мачове между двата тима.

- Въпреки че си защитник, доста често бележиш го­лове, като от нача­лото на сезона имаш два. На как­во се дължи това?

- Просто имам къс­мет и топката попа­да в мен, а и аз съм на точното място. Не е важно кой е вка­рал. Важно е да по­беждаваме. Само така ще успеем да постигнем нашата цел.

- Предстои ви мач, който е по-специален за теб - срещу Локо (Пд). Как виждаш поло­жението на „Лаута"?

- Факт е, че този мач ще е по-специа­лен за мен. На „Лау-та" съм изкарал от­лични години и съм постигнал много ус­пехи. Надявам се феновете да успеят с издръжката на клуба, но знам, че ще им е много труд­но. Дано държавата или някой друг им помогне, защото ед­ва ли ще се справят след Нова година. Аз лично има поже­лавам успех.

- Миналия сезон игра няколко пъти срещу ЦСКА. Кой отбор на „червени­те" ти се струва по-добър - тогаваш­ният или настоя­щият?

- Не мога да кажа. Не съм аз човекът, който да прави тези сравнения. През ми­налия сезон ЦСКА се представи много над очакванията и завърши на второ място, като пред не­го бе единствено шампионът Лудого­рец. За подобни сравнения трябва да свърши сезонът. Чак тогава ще можем да кажем кой отбор от двата е бил по-до­бър.

- Като че ли еди­нственото „черно петно" ви го лепна Зимбру...

- Много ме е яд, че отпаднахме от тях. Мачовете се иг­раха в много ранен етап за нас, тъй ка­то имахме доста но­ви попълнения, сред които и аз, и се нуж­даехме от време. Зимбру е един мно­го коварен отбор, който е тактически грамотен и успява да се възползва от грешките на съпер­ника. Заради това неслучайно са на прага на групите на Лига Европа. Ние обаче бяхме по-доб­ри от тях и в двата мача и съжалявам много, че не ус­пяхме да се възпол­зваме от нашите по­ложения, особено в София.

- Как ви влияят постоянните нега­тивни информа­ции, които витаят около ЦСКА?

- Аз лично не об­ръщам внимание на нищо. Това е вторият ми престой в ЦСКА и знам, че около клуба винаги има напрежение и се пи­шат какви ли не не­ща. Но истината е, че ръководството прави всичко по си­лите си клубът да излезе от много тежкото положение, в което бе оставен Аз като футболист мога да кажа, че всичко към нас е точно и нямам ни какви оплаква­ния. Това за на­казанието от ФИФА за спре­ните трансфери аз не мога да го коменти­рам.

- Срещу Марек феновете на ЦСКА обявиха мълчалив бойкот. Какво би им казал?

- Доколкото разбрах, те не са доволни, че се е забавил строежът на сектор „Г". Бих им казал, че имаме нужда от тях. ЦСКА оцеля заради фенове­те си и те трябва да бъдат зад нас за да постигнем целите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички