"Сини" фенове пребиха Росен Животното


"Сини" фенове пребиха Росен Животното

46141 0

Неформалният лидер на агитката на ЦСКА Росен Петров-Животното е бил пребит преди около седмица в Слънчев бряг, твърди "България Днес". Петров и хора от най-силната в момента фен фракция на "червените", "Animals", са участвали в масов бой с привърженици на Левски, като според очевидци те са били от движението "София-Запад". Един от лидерите на тази организация е Любомир Костадинов-Младежа, който наскоро излезе от затвора, след като излежа присъдата си за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Вследствие на зверския бой между "сини" и "червени" Росен Животното е със счупен нос и фрактура на ръката, разказаха близки до лидера на агитката на ЦСКА. Самият Петров бе изключил мобилния си телефон и не бе открит за коментар.

Според очевидци в мелето съотношението е било 15 на 10 в полза на левскарите, което е довело до по-тежки последици за "червените" ултраси. Боят е бил жесток и като по чудо не се е стигнало до жертви от двете страни. Феновете на ЦСКА от своя страна вече готвят отмъщение срещу левскарите.

Животното и Младежа са в конфликт не само покрай футболните страсти, а и по линия на покровителите си. Петров е сочен за един от приближените на Златомир Иванов-Баретата, а Любо Младежа е смятан за един от верните хора на Христофорос Аманатидис-Таки.

Росен Петров е с богато криминално минало. Животното лежа в затвора по обвинения за разпространение на наркотици в големи райони на София като "Младост" и "Дружба", "Слатина", "Изгрев" и Студентски град. През 2010 г. Петров бе арестуван показно във Варна с фалшиви документи и арсенал с оръжия. След престой в затвора Животното в момента е на свобода под гаранция.

Бруталният фен на ЦСКА бе и главният участник в погрома над сградата на БФС преди една година, дело на "червените" фенове. Тогава Животното и неговите хора изпочупиха сградата с камъни. Тогава съдът го пусна под гаранция срещу 3000. Малко преди това Петров отново се прояви, след като на мач на ЦСКА по незнайно какви причини преби футболния треньор Костадин Ангелов насред стадиона. Животното ръководи и охраната и стюардите на мачовете на ЦСКА, от което естествено припечелва от футболния клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички