Ще изпусне ли ЦСКА титлата в Разград?


Ще изпусне ли ЦСКА титлата в Разград?

4029 3

Две седмици остават до началото на пролетния сезон в "А” група. Три точки делят лидера ЦСКА от Лудогорец в битката за първото място. Дори и на "Армията” обаче малцина вярват, че отборът на Стойчо Младенов може да триумфира като шампион.

Какви са аргументите? На първо място и съвсем с основание се сочи, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев практически е обсебил футбола в България. Той е член на Изпълкома на БФС, притежава телевизионните права за "А" група и плаща от джоба си на останалите отбори по 6 милиона лева на сезон. Отборът му играе хубав футбол, само че се забърква и в съмнителни истории като тези с Марек от предишната есен и с Миньор преди три години. Тогава тези два отбора се предадоха без бой на Лудогорец, но се напънаха и взеха точки от ЦСКА. Ясно е, че Домусчиев няма да се посвени да организира същия панаир и напролет, ако се наложи. Стойчо Младенов дори посочи "Левски" като потенциален участник в подобна завера. Нищо чудно и това да стане, тъй като парите не миришат. А и нещо ги няма в "Левски”.

Докато Лудогорец се радва на финансовото си благополучие при Домусчиев, ЦСКА едва свързва двата края. В името на оцеляването "червените" си продадоха най-добрия играч. Срещу порядъчната сума от почти един милион евро румънецът Сержиу Буш беше изтъргуван на английския Шефилд Уензди. "Треньорското ръководство и феновете са длъжни да приемат трансфера. Няма треньор, който да бъде съгласен да си продаде голмайстора, когато се бори за първото място. В момента обаче ситуацията в ЦСКА е такава, че трябва да го приемем”, призна разочарован Младенов. Ако не намери друг нападател, той ще трябва да разчита на Орелиен Йоаким и обвинения в пиянство Стефан Николич. Начинанието изглежда много съмнително.

Дори и да не спечели титлата обаче, Стойчо Младенов не бива да се събужда със заглавия, които го определят като неудачник и провален треньор. Едва ли това трябва да бъде признанието за човек, завършил веднъж като шампион и два пъти втори в последните си три пълни сезона в ЦСКА. Ако да завършиш на второ място е катастрофа, нещата в ЦСКА не би трябвало да са толкова лоши. Особено като се има предвид, че Лудогорец тъне в парите на собственика си. Затова на "Армията” не би трябвало да мислят дали могат да отмъкнат на всяка цена титлата от Лудогорец, а по-скоро дали би трябвало да се опитват да го правят. Това не означава, че трябва да се примирят с второто място, защото благодарение на Младенов поне този сезон те засега са премахнали трикратните шампиони от пътя си, макар че разликата е от едва 3 рехави точки.

На този принцип дори може да се каже, че изненадващ е не неуспехът на ЦСКА в досегашната борба с Лудогорец за шампионската титла в предишните сезони, а че Стойчо все още успява да задържа отбора си в надпреварата. В интерес на истината Младенов често преувеличава пръскането на пари в Лудогорец. Никой не би могъл да твърди, че отборът на Домусчиев е купил своите три титли. Да, там харчат понякога повече от необходимото, но пък и спечелиха милиони от Шампионската лига и Лига Европа. Сравнението на Стойчо за финансовите възможности все пак е валидно и показва несъответствие, което вероятно ще проличи ясно през следващите няколко месеца. То си личи дори и сега, когато Младенов търси още един ляв бек и магьосник в нападение, който да замести Буш.

С тънката подробност, че магьосникът не трябва да струва много пари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички