Пенев: Чака ни много работа, ще има много промени

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че е доволен от контролата на тима с Етър, в която "червените" загубиха с 0:1. По този начин той е разбрал колко много работа го чака, но е оптимистично настроен.

"Не бива да се заблуждаваме. Аз уважавам абсолютно всички специалисти, никога няма да критикувам треньорите, които са водили отбора преди мен, нито пък тяхната методика и философия. Затова е толкова интересен футболът – различни треньори със свои виждания, с различни тренировки и постройки за игра. За мен лично, аз го споделих и с помощниците ни, чака ни много работа, огромно количество работа. То ще се върши по мъничко. Трябва да стане постепенно, с търпение, но без да губим нито една тренировка. Аз съм оптимист.

ЦСКА не само загуби, но и отчая в третия дебют на Любо Пенев (ВИДЕО)

ЦСКА продължи неволите си от зимната подготовка и на българска земя. В третия дебют на Любослав Пенев като треньор на тима "червените" не показах...

Говорих вчера с момчетата преди тренировката, днес им го казах пак: това е отбор, изграден от футболисти с качества и ние, треньорите, трябва да извлечем максимална полза от тези качества. Така че тепърва ще има много тактически промени. Това е, което мога да кажа сега. Нито един от играчите не го плаши тази работа, която има да се върши. Трябва да бъдем реалисти, абсолютно спокойни, да имаме професионално отношение към това, което ни очаква", заяви Пенев след мача. 

"Резултатът от този мач е без значение. За мен беше важно да видя всички в официални среща. Разбира се, това е мач, което значи, че играят два отбора, сериозни отбори.  Това ми е първи и единствен мач като подготовка преди започване на първенството. Вчера имахме една събуждаща, бих я нарекъл, тренировка след два дни почивка. Имаше дълъг лагер в чужбина, далеч от дома. Ще претърпим една адаптация и очаквах да видя футболистите в игрова обстановка. Зададох три-четири нови неща, без да сме ги тренирали, защото физически и практически нямаше кога да направи това нещо. По малко и така… Започваме да изграждаме стил, който да отговаря на нивото на отбора и на качествата на футболистите".

Какво е мнението на Димитър Пенев за ситуацията в ЦСКА и това, което предстои - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!