Нова драма около прословутата емблема на ЦСКА


Нова драма около прословутата емблема на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6652 0

Съществува възможност фирмата, платила 8-те милиона лева за емблемата на ЦСКА, да върне тези пари. Има и вероятност търгът за активите на фалиралото дружество да бъде проведен отново. Към такива мисли привежда решението на Висшия касационен съд, който вчера е определил недопускане на обжалването на ЦСКА по повод делото с фирма "Камеко".

Това дело бе загубено от "червените". Предисторията на казуса е следната: Година след фалита на ЦСКА въпросната фирма изяви претенции, че част от парцел от имотите на ЦСКА е нейна собственост, докато от клуба бяха категорични, че това не е така. В края на 2017 г. "Камеко" заведе дело в Окръжен съд Варна и го печели. Постигна успех и на втора инстанция в Апелативен съд Варна. Въпросната фирма се представлява от адвокат от Ловеч, който е със силни позиции във ВКС. Именно този съд бе последната инстанция, където ЦСКА можеше да обжалва и клубът го направи, но вчера ВКС излезе с решение в полза на "Камеко".

Така според "Гонг" сега съществува много голяма вероятност фирмата, купила емблемата - "Ред Енимълс", да обяви, че е платила за земя, която не е на ЦСКА и по този начин да предяви поредица от претенции - за анулиране на търга, да ѝ бъдат върнати въпросните 8 млн. лева и за насрочване на нов търг. Ако се стигне до това цялата процедура с активите и емблемата да бъде повторена отново, това ще отнеме поне още две години.

вариантите пред "Ред Енимълс" са два: да си поискат милионите обратно и да преглътнат загуби от няколко хиляди лева и в името на ЦСКА окончателно да придобият емблемата. Както е известно, въпросната фирма бе собственост на лидера на "червената" агитка Иван Велчев-Кюстендилеца. Няколко часа преди осемте милиона лева да бъдат преведени по сметка на ЦСКА тя смени собствеността - Велчев я прехвърли на близката до Гриша Ганчев Искра Григорова. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички