Машината Десподов-Каранга унищожи Берое и качи ЦСКА на върха


Машината Десподов-Каранга унищожи Берое и качи ЦСКА на върха
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3195 0

ЦСКА провали очакванията за дерби в мача с Берое от 20-ия кръг на Първа лига, като разгроми безмилостно съперника си. Старозагорци" инкасираха пет безответни гола във вратата си, като три от тях бяха дело на голмайстора Фернандо Каранга. Кирил Десподов пък вкара едно попадение, но асистира и за трите на бразилския си съотборник.

Тиаго Родригес и Станислав Манолев също се разписаха във вратата на Душан Перниш, а успехът изкачи "червените" на върха в класирането.

ЦСКА има 47 точки, докато Берое остана на четвърто място, на 5 точки от третия Левски.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ЦСКА е по-активният отбор в началните минути на двубоя. По-нахъсани, "червените" логично стигнаха до няколко положения до 10-ата минута, а в 11-ата успяха и да открият резултата. Попадението бе дело на намиращия се в чудесна форма Кирил Десподов, който се възползва от чудесно подаване на Каранга и стреля през Леони, за да опъне мрежата на Душан Перниш. Това бе шести гол за нападателя от началото на сезона. 

В следващите минути домакините малко отстъпиха инициативата на своя съперник, който за малко да застраши вратата на Черниаускас. Постепенно обаче "червените" отново трайно настъпиха пред наказателното поле на Берое.

В 26' Каракачанов изведе голмайстора Камбуров очи в очи с вратаря, но страничният съдия вдигна несъществуваща засада.

В 31' старозагорци можеха да инкасират втори гол във вратата си, след грешка на Перниш. По нелеп начин той подари топката на Каранга, който точно насочи топката в опразнената врата, но притичалият Камен Хаджиев изчисти току от голлинията.

След една хубава атака, Тиаго подаде към Десподов, който от своя страна прати топката към намиращия се в идеална позиция Каранга. Бразилецът не се поколеба и прати топката в мрежата на вратаря на "заралии" - 2:0. Той отпразнува по познат начин попадението си - със съвместен скок 'ала Кристиано Роналдо" с Десподов. Дошлият да сподели радостта с тях Дюлгеров пък изрита шеговито голмайстора в слабините.

Само 2 минути след това Берое имаше своя шанс да намали изоставането си - след статично положение топката кацна на главата на Камен Хаджиев, който отправи изстрел, но Черниаускас спаси. Във втората минута на добавеното време Каранга блесна с нов, леко куриозен гол. Той завърши атака, която също бе започната от Тиаго, той прати топката у Недялков, който центрира към Десподов. Авторът на първия гол в мача стреля от воле, но вместо голов удар, той сервира на Каранга, който успя да прати топката в мрежата на Берое с гърди - 3:0. Това бе 16-ият гол в шампионата за головата машина на столичани. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

И втората част започна динамично, като още в първата минута Бодуров бе съборен в наказателното поле. Оказа се обаче, че футболистът на "заралии" е играл с топката и основание за дузпа на ЦСКА няма. Седем минути след началото на полувремето чудесно работещото дуо Десподов-Каранга измайстори още един гол. Българинът получи много хубаво подаване и от своя страна намери Каранга от границата на малкия пеналт, който на празната врата нямаше проблем да направи резултата 4:0 за своя тим. 

След 70-ата минута Берое имаше 2 възможности да намали изоставането си, но нито Борислав Цонев, нито Негруц успяха да се възползват. Играчите на ЦСКА също се отчетоха с пропуски - Пинто не намери целта, а Енрике стреля високо над гредата.

В 78' Берое бе окончателно разгромен. Влезлият като резерва Меркадо асистира на Тиаго Родригес и португалецът за пети път проби вратата на гостите от Стара Загора. 

ПРЕДИ МАЧА

Победата ще бъде много важна и за двата тима, предвид целите, които афишират. Ако трите точки останат на "Армията", "червените" временно отново ще оглавят класирането.

Ако пък успехът заслужи Берое, те ще съкратят сериозно изоставането си от третия Левски.

ЦСКА е в серия от 3 поредни победи, което ще им позволи да излязат с още повече самочувствие срещу гостуващия тим днес. Единствена спънка за тях ще бъде липсата на техните фенове, което е следствие на наказание от БФС.

СЪСТАВИТЕ:

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Каранга, Малинов, Лое, Енрике, Десподов, Тиаго, Дюлгеров, Барт

Треньор: Стамен Белчев

Берое: Перниш, Желев, Иванов, Райнов, Охене, Камбуров, Цонев, Леони, Хаджиев, Карачанаков, Еуженио

Треньор: Александър Томаш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички