Лидерът на Сектор Г с тежко наказание, аут от стадионите за 1 година


Лидерът на Сектор Г с тежко наказание, аут от стадионите за 1 година

1085 0

Тарторът на агитката на ЦСКА - Иван Велчев-Кюстендилеца, е получил наказание от съда заради участието в ексцесиите на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА от 27 ноември 2017 година, когато се стигна до меле между двете агитки на пистата на стадиона на "смърфовете".

Преди дни стана ясно, че обвинението към него за едро хулиганство е отпаднално, но Районен съд Пловдив му е наложил административно наказание по Закона за спортното хулиганство. Така Кюстендилеца няма право да присъства на спортни събития в срок от една година, а освен това ще трябва да плати и две хиляди лева глоба.

За същото спортно мероприятие, проведено в гр. Пловдив на 26.11.2017 г., Районният съд е наложил на други десет лица, участвали в същото сбиване, различни санкции по Закона за спортното хулиганство /ЗООРПСМ/. На всеки от тях е наложена административна санкция - глоба, определен брой денонощия в поделенията на МВР, забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок, различен за всяко лице, в зависимост от степента на вината му, се казва в официалното съобщение на съда.

А какво съобщиха от полицията преди двубоя между Левски и ЦСКА и какво мерки ще бъдат взети - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички