Пенев: Съдията на дербито е подготвен за бушон!


Пенев: Съдията на дербито е подготвен за бушон!
Снимка: БГНЕС

2397 0

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не се посвени отново да нападне БФС и рефера за мача им срещу Левски утре - Владимир Вълков. За подобно провинение специалистът отнесе огромна глоба преди няколко дни, но това не го спря да критикува отново ръководството на футболния съюз. Вълков досега не е ръководил мач между Левски и ЦСКА и според Пенев той ще бъде използван като "бушон".

"Притеснения нямам, но има нещо, което, например, не пасва на големия мач утре. Например, съдията. Моето мнение, е че този съдия не е готов за такъв тип мач. Ако не се лъжа, той дори не е и международен съдия. Друг съдия трябваше да свири този мач. Господин Вълков, така ли? Вие знаете ли съдиите, делегата, съдийския наблюдател? Имате ли информация? Не мисля, че той е подготвен за такъв тип двубой. Мисля, че той е подготвен за бушон. Ще го рискуват и след това ще му дадат място в структурите на футболния съюз. Съдийският наблюдател е счетоводител към хлебозавод. В който хлебозавод, по някаква случайност или не, акционер е Боби Михайлов. Почти не виждам никаква връзка”, коментира Пенев на пресконференцията си днес.

ЛЮБО ПЕНЕВ ПРОДЪЛЖАВА ЧИСТКАТА: ЦСКА СЕ РАЗДЕЛЯ С ОЩЕ ЕДИН ИГРАЧ

"Налице са предпоставки за едно прекрасно и безпристрастно, професионално съдийство. И най-вероятно след това ще се даде една висока оценка. Не казвам, че това е проблем. Казвам, че начинът, по който ръководят мачовете, е проблем за българския футбол. Те искат да изпъкват, искат да са по-важни от футболистите, по-важни от мача, по-важни от празника, който ни предстои. Гледаме европейски мачове, турнири. Ами те хората се опитват да намалят до минимум грешките, тук става точно обратното. Няма един кръг без разправии, няма кръг без оплаквания. И то доста. Не казвам, че е проблем за ЦСКА. В никакъв случай, не искам да ми помагат, но и да не ми пречат. Искам да развиваме футбола", допълни наставникът на "червените".

"И аз, и футболистите сме в прекрасно настроение, въпреки че времето може би ще наруши ритъма и динамиката на мача. Но сме готови. Ще е студено, но условията са еднакви и за двата отбора. Трябва да сме готови и не трябва да има никакви извинения. Който по-добре се адаптира, той ще е по-добрият, трябва да сме ние", коментира треньорът.

"Нека не правим сравнения, но в момента двата отбора притежават футболисти с качества, за да се получи добър мач.Все пак това са двата гранда на България. Съгласен съм с Дерменджиев, детайлите в тактиката ще решат мача. По-сериозният отбор, по-хитрите футболисти", добави Пенев.
Треньорът потвърди и че аут за мача са Джеферсон и Лясков, всички останали могат да попаднат в групата, която ще стане ясна след тренировката днес.

"Нека не правим сравнения, но в момента двата отбора притежават футболисти с качества, за да се получи добър мач.Все пак това са двата гранда на България. Съгласен съм с Дерменджиев, детайлите в тактиката ще решат мача. По-сериозният отбор, по-хитрите футболисти", добави Пенев. Той потвърди и че аут за мача са Джеферсон и Лясков, всички останали могат да попаднат в групата, която ще стане ясна след тренировката днес.

Вижте тук думите, заради които Пенев беше глобен с 9000 лева. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички