Какво означава Вечното дерби ЦСКА - "Левски" за един чужденец?


Какво означава Вечното дерби ЦСКА - "Левски"  за един чужденец?

2619 0

Дори за чужденците в България Вечното дерби между "Левски" и ЦСКА има много голяма стойност. Това коментира и Денис Причиненко, който е при "червените" от една година, но е усетил истинската тръпка от това да играеш срещу Вечния съперник.

"ЦСКА е много голям отбор, с много богата история и следователно с много отбори, които мачовете се наричат "дербита". Спомням си, че дебютирах срещу Литекс - много важен мач, а на следващата седмица трябваше да играем с "Левски", спомня си украинецът пред "football.ua".

"Помня как цяла седмица всички ми повтаряха: "Денис, готви се здраво, защото идва мачът на година". Думите са си думи, но нямаше как да предполагам за какво става въпрос преди самия ден на мача, когато пристигнахме на стадиона.

Посрещнаха ни хиляди фенове - още докато ни оставяха с автобуса. Тогава ми разказаха и няколко истории, че феновете на този мач са толкова разгорещени, че след този мач има сблъсъци и дори самоубийства и убийства", казва Причиненко за Вечното дерби.

"На кратко, спечелихме мача с "Левски" и феновете ни бяха в екстаз. Целият стадион беше потънал в сълзи - едната половина от радост, другата от тъга.

С ръка на сърцето казвам, че никога не бях виждал подобно нещо - трибуните буквално да изригват. В този момент осъзнах какъв клуб е ЦСКА и какво значение има дербито с "Левски".

Ако трябва да съм честен, имах няколко дербита за ЦСКА - с Лудогорец и със столичните отбори, но дори не се доближават по емоция и заряд до Вечното дерби", казва още Причиненко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички