67 години по-късно - ЦСКА успя! Отборът излиза срещу Локомотив Пловдив за историята


67 години по-късно - ЦСКА успя! Отборът излиза срещу Локомотив Пловдив за историята
Снимка: CSKA.bg

3838 0

ЦСКА постепенно намира желаната форма. "Червените" записаха 12 победи, 1 равенство и 2 загуби от началото на сезона Първа лига. Именно доброто представяне на възпитаниците на Саша Илич донесе на тима постижение, което не се беше случвало в последните 67 години.

"Армейците" спечелиха последните си 3 последователни гостувания - нещо, което не успяваха да направят в последните близо 7 десетилетия. Те постигнаха успехи над Ботев Пловдив с 1:0, Ботев Враца с 4:0 и над Арда с 3:1. 

Статистиката показва, че подобна серия за 31-кратния шампион се е случвала едва веднъж в историята, но тя не е толкова впечатляваща, тъй като 2 от двубоите се изиграват в София, информира "Мач Телеграф". През 1955 г. ЦСКА записва 3 поредни победи като гост с 2:0 срещу Спартак Пловдив, 1:0 с Локомотив София и 2:1 срещу Завод 12. 

"Червените" футболисти имат шанс да запишат имената си в историята още във вторник (01.11). Тогава, ЦСКА гостува в Пловдив на Локомотив и при евентуална победа, то за първи път в исторически план "армейците" ще надделеят в 4 от 4 дуели извън столицата. 

Ето с какво важно съобщение към феновете излязоха "смърфовете" преди двубоя 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички