Ценното оръжие в ЦСКА, което липсваше на феновете през последните години


Ценното оръжие в ЦСКА, което липсваше на феновете през последните години
Снимка: Lap.bg

4230 0

Джонатан Линдсет е поредният играч на ЦСКА, който се разписва през настоящия сезон. Всъщност той вкара дебютното си попадение с "червената" фланелка при визитата на Арда, в която възпитаниците изковаха ценен успех с 3:1 над коравия съперник. 

Време за дебютни попадения

Справка показва, че попадението на креативния играч в 32-рата минута го прави 13-ия различен реализатор за "червените" от началото на кампанията. Това се явява същинска промяна от предходната кампания, когато за "армейците" през целия сезон се разписаха едва десет футболисти.

Само в последните два срещи на българския гранд, който е в серия от гостувания, четири различни футболисти откриха или увеличиха головата си сметка с "червената" фланелка.

Много голове - много реализатори

Преди Линдсет в Кърджали Туфегджич, Кареасо и Станислав Шопов вкараха дебютните си попадения във Враца. Морено, Гарсес, Назон, Турицов, Юга, Де Нойер, Бамба, Кох и Дончев пък са останалите реализатори за ЦСКА от началото на сезона, като част от тях може и да се разделят с клуба през зимния трансферен прозорец.

Добри в атака, но и силни в защита

Бройката на попаденията за "червените" от началото на сезона достигна 31, а малко са примерите за срещи, които могат да се дадат за липса на попадение от възпитаниците на Саша Илич. Най-добрият пример безспорно остава символичното гостуване на Левски, загубено с 2:0 за първенството през септември.

ЦСКА обаче се представя сравнително добре и в двете фази на играта, като головата разлика към момента праща тима на втора позиция в класацията по този параграф. Единствен с по-добри показатели от ЦСКА (31:9) e Лудогорец с 37:7. Шампионите обаче са с две срещи по-малко и както може да вкарат още, така и не е изключено да допуснат попадения, които да наклонят везните в полза на столичани. 

Вижте във ВИДЕОТО бурната радост на ЦСКА след успеха!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички