Строителят на Колежа разкри какво го спира и големия риск, който е поел за Ботев Пловдив


Строителят на Колежа разкри какво го спира и големия риск, който е поел за Ботев Пловдив
Снимка: Lap.bg/

1127 0

Илиян Филипов, който е собственикът на фирмата, която строи стадиона на Ботев Пловдив, говори на пресконференция. Той призна, че до 15 април Колежа трябва да е с акт 16 и да има лиценз от БФС. Това потвърди и прокуристът на "канарчетата" Асен Караславов.

"Благодаря на всички фенове, които ми се обадиха и в момента работят и помагат за преместването на седалките. Това е правилният път, по който трябва да стигнем до по-бързото изграждане на стадиона. Ние работим по цялостното завръщане на четири трибуни с четири покрити козирки. Това, което ме спира в в момента. Докато не получа от общината възлагателно писмо с анекс за следващите суми, които бяха гласувани на общински съвет, аз не мога да поръчам металната конструкция, за да продължа с изграждането на сектор Б и сектор Г, да продължа с металната конструкция.

Пълните проекти за това съоръжение ги получихме на 7 ноември 2022 година. Всички виждате от ноември месец как се работи на този стадион. Ако имахме тези проекти 2021 година, досега да бяхме забравили всички за него. Разбира се и осигуреното финансиране. Надявам се до 10 април да мине комисията за акт 16. Лицензирането на БФС може да стане до 2-3-5 дни. До 15 трябва да имаме съоръжение с акт 16 и лицензирано от БФС. Ще имаме около 14 дни, за да се подготвим за първия мач и за откриването на съоръжението. За мен това е един голям празник. Трябва да се направи едно достойно откриване. Четирите трибуни са с капацитет 18 500 места и ще бъдат отворени за мача с Левски" - сподели Филипов.

Той призна, че е поел риск общината да не възстанови финансови средства, които е вложил:

"В декларацията на феновете се преекспонира качеството на строежа на стадиона. Нека всеки, който иска да дойде да проверява. 10 години носим отговорност по закон. Аз нищо не искам. Хората работят без да им е възложено. Единственият риск за мен е общината да не ми го плати. Аз този риск съм го поел".

"Вече сме провели няколко разговори с лицензионния мениджър Георги Лалев. Уточнили сме всичко и с Петър Петров, който отговаря за ВАР. Очакваме стадионът само да получи акт 16, за да получи лиценз за efbet Лига. Това ще ни позволи да изградим един много добър отбор, който през следващата година да се бори за челните места. Всички трябва да се обединим в тази идея и да се върнем по-бързо на Колежа. Фенове и футболисти, всички за това мечтаем" - пък сподели Караславов.

От Ботев разкриха и че билетите за ЦСКА, Левски и Локомотив ще са с различна цена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички