От Ботев Пловдив разкриха: Билетите на "Колежа" с различни цени за феновете на ЦСКА, Левски и Локомотив


От Ботев Пловдив разкриха: Билетите на "Колежа" с различни цени за феновете на ЦСКА, Левски и Локомотив
Снимка: botevplovdiv.bg

4570 0

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив - Герман Чистяков, сподели много и актуални подробности относно реконструкцията на дома на "канарчетата" - стадион Христо Ботев.

Немалка част от нея феновете на "жълто-черните" вече знаят, докато друга бе много любопитна. Може би най-голямо впечатление направи твърдението, че феновете на отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив и Берое ще плащат различни цени от останалите.

На пресконференция по повода от клуба споделиха и от какво зависи тимът най-накрая да се завърне в обновения "Колеж", както и интересни подробности около това какво точно ще съдържа съоръжението.

„Бързаме да се преместим на новия стадион. След толкова години чакане съм учуден как може да се задава въпрос защо бързаме. Самият аз чакам това преместване цяла година и съм уморен. Всички ботевисти чакат това от 10 години. Всички заслужават да се върнат в своя дом. Това е емоционалната страна. Има и делови въпрос. Колкото по-бързо се преместим, толкова по-бързо ще видим какви проблеми можем да имаме", коментира Чистяков на пресконференция, цитиран от "dsport" и продължи, изтъквайки плюсовете от това клубът да има нов и модерен стадион.

„Още една немаложана причина – с използването на новия стадион ще се влее и свеж финансов поток в клуба. Това ще го направи още по-устойчив и независим от собственика. Преместването няма да е лесно. Свикнали сме на спокойно и уютно в „Коматево“, но мащабите са съвсем различни. Ние сме футболен клуб, а не строителни надзорници. В момента, в който държавата ни издаде Акт 16, ще лицензираме стадиона към БФС и тогава ще имаме пълноценно право да използваме стадиона и да поканим феновете.

Още малко от емоционалната страна – в този исторически момент всички трябва да сме заедно. Цялото семейство на Ботев трябва да насочи усилията си към това преместване. Един пример: Стюардите, които са необходими за новия стадион са между 100 и 200 човека, ние трябва да ги намерим, да го обучим и не отказваме помощ, напротив, търсим я. Трябва да отбележа няколко важни неща, как смятаме да живеем и съществуваме на новия стадион. Много от нещата се разбират от само себе си", допълни още той.

За условията и различията в тях при част от клубовете

"Тези, които имат абонаментни карти, получават същите условия без доплащане. Има две категории футболни срещи. В Категория "А" са мачовете с ЦСКА, Лудогорец, Левски, Локомотив Пловдив и Берое, от това ще зависи цената на билетите. Уверявам ви, че ще има няколко ценови категории, така че винаги може да се намери подходящият билет. Ще има и семейни сектори, където пушенето ще бъде забранено. Ще има и стаи с аниматори, в които могат да бъдат оставени децата. Ще има билети, в които са включени храна и напитки. На този етап няма да имаме турникети. Съответно, влизането на публиката и контролът ще се осъществяват посредством хора. Необходимо ще е публиката да влиза по-рано. Наше задължение ще е за хората, дошли по-рано, да осигурим забавления.

В проекта има паркинг, но все още се обсъжда движението с Общината. Искаме да направим така, че идването до стадиона с кола да е комфортно и безопасно за всички привърженици. Това е още един аргумент в полза на това защо бързаме да се преместим на стадиона. Ще разчитаме много на външни доставчици. По отношение на безопасността сме отворени за предложения. В момента работим и търсим оптимално решение за кетъринг на новия стадион. Предизвикателството е, че има малко пространство за разположение на тези дейности. Основно изхранването ще става отвън. Пускаме нов уебсайт, в който ще бъдат публикувани всички нови правила за логистиката на новия стадион. Феновете ще могат да намерят информация там. Нека да се обединим и да преживеем това историческо събитие“, завърши Герман Чистяков.

Въпреки всички трудности, отговорните за реконструкцията на "Колежа" вярват, че дадата 31.01 остава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички