Вече без Тодор Неделев: 10 от Ботев Пловдив "разплакаха" Черно море във Варна


Вече без Тодор Неделев: 10 от Ботев Пловдив "разплакаха" Черно море във Варна
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2245 0

Ботев Пловдив успя да стигне до безценен успех в мач 22-ия кръг на Първа лига. Момчетата на Бруно Балтазар победиха с 2:1 Черно море като гости във Варна, любопитното е, че "канарчетата" играха дълго време с човек по-малко.

Въпреки доминацията на домакините резултатът на "Тича" бе открит от Ботев още в 7-ата минута. Гостите организираха чудесна атака, която бе завършена от Красиан Колев, който бе изведен очи в очи с Иван Дюлгеров и успя да го преодолее.

След попадението футболистите на Илиан Илиев продължиха с доминацията си на терена и техният отговор не закъсня. В 19' Васил Панайотов нанесе силен удар, който рикошира във Виктор Генев. Най-съобразителен в наказателното поле при добавката беше Мазир Сула, който успя да преодолее Хидайет Ханкич и изравни.

Шест минути след старта на втората част Ботев си върна преднината. Големи заслуги за атаката имаха Антоан Бароан и Джеймс Ето'о, а тя бе завършена от Емануел Уме, който успя да преодолее Дюлгеров за 2:1.

В 62-ата минута на сблъсъка "канарчетата" останаха с човек по-малко на терена. Точукву Ннади получи втори жълт картон заради фал срещу Стефан Велев и бе отстранен от игра. Десет минути по-късно пък домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Виктор Генев. При повторението обаче се видя, че капитанът на Ботев бе прибрал ръцете към тялото си и ВАР не отсъди 11-метров наказателен удар.

В самия край на срещата Хидайет Ханкич направи чудесно спасяване, с което запази резултата 2:1 и донесе трите точки на гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички