Строителят на Колежа посочи "кой не иска стадионът на Ботев Пловдив да е готов" и отсече: Срокът 31.03 остава


Строителят на Колежа посочи "кой не иска стадионът на Ботев Пловдив да е готов" и отсече: Срокът 31.03 остава
Снимка: Lap.bg/

1720 0

Строителят на стадиона на Ботев Пловдив Илиян Филипов върна работниците и необходимата техника на "Христо Ботев". Той призна, че го е сторил на собствен риск и отново посочи 31-ви март като срок за завършване на стадиона.

Освен това Илиян Филипов посочи Борис Гиздаков като човека, който не иска стадионът да стане в срок. Вижте какво заяви строителят на стадион "Христо Ботев", цитиран от колегите от dsport:

"Всички знаете, че възлагателно писмо няма. Прехвърлят си топката – комисии и кмет. Вчера на комисиите по незнайни причини е присъствал Борис Гиздаков е присъствал и е убеждавал цялата комисия, че не трябва да издава тя възлагателно писмо. Заявявам, че това е човекът, който не иска стадионът да стане в срок.

Ако спрем СМР-ата на един обект сме длъжни да пуснем Акт 10. Вчера, след разговори с ръководството на клуба, видях заплаха, че този човек е на малко да се оттегли от проекта. Взех това решение да върна хората. От утре ще работим с пълен капацитет. Срокът 31 март остава.

Това решение го взех изцяло на мой риск, защото рискувам тези над 5 млн., които Общината може да не ги плати. Ние нямаме закононарушение, защото имаме строително разрешение за целия обект. Поел съм си риска" - сподели Филипов.

Освен това той подчерта, че има пълен проект, който е внесен в общината, както и че той има издадено строително разрешение. Разясни повече и ситуацията около етап 1 и това, което трябва да се случи:

"Имаме пълен проект внесен в общината. Той има издадено строително разрешение. Етапността си я прави възложителя. Глупост е, че нямаме проект и е глупост, че трябва да има препроектиране. Трябва да се отделят зоните в етап 1 с един протокол. Етап 1 трябва да включва пълното покритие на стадиона, което на всички е ясно, че с тези пари не може да стане в момента.

В крайна сметка имаме етап 1 – пълни 4 трибуни, 18 500 места, покритие на сектор А и метална конструкция на сектор В и 100% завършен външен вид" - завърши Филипов. Думите му идват и покрай новите спорове и неясноти около стадиона на Ботев Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички