Спорът заради Колежа: Кметът подаде оставка, но не каквато Бойко Борисов искаше


Спорът заради Колежа: Кметът подаде оставка, но не каквато Бойко Борисов искаше
Снимка: БГНЕС

2819 0

Забавянето на строителството на стадиона на Ботев Пловдив - "Христо Ботев" (както и скандалите около стадиона на Локомотив Пловдив), стана посочена причина за това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да поиска оставката на кмета на Пловдив - Здравко Димитров.

В крайна сметка оставка бе подадена, но не такава, каквото бившият министър-председател на България искаше. Здравко Димитров обяви, че подава оставка като член на политическата партия ГЕРБ, но остава кмет.

"Лоша дума няма да кажа за Борисов, постигнали сме много неща заедно. Това е за добро, да напусна партията и да спадне напрежението. Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде предателство, ако си подам оставката като кмет" - сподели Димитров.

"Няма да освободя кметския пост, защото в момента в Пловдив се изпълняват проекти за над 500 милиона лева. Ако има нарушения всеки да си понесе отговорността" - допълни още кметът на Пловдив.

Освен това Димитров посочи Иван Тотев като основен отговорник за случващото се в момента. "Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва".

Нека Тотев да се вижда с тях (бел. ред. феновете на Ботев и Локо), а не да ги настройва срещу мен. Да се търси консенсус. Тези стадиони трябва да се случат. Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е началник. Беше ми началник. Уважението остава" - завърши Димитров.

Припомняме, че сдружение ПФК Ботев излезе с категорична позиция след разразилия се политически скандал в Пловдив заради Колежа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички