САМО В SPORTLIVE.BG! Ето колко е откупната клауза на Тодор Неделев


САМО В SPORTLIVE.BG! Ето колко е откупната клауза на Тодор Неделев
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3935 0

Откупната клауза в договора на Тодор Неделев с Ботев Пловдив е 900 000 евро, научи ексклузивно Sportlive.bg. Преди почти година се разигра истинска сага около удължаването на контракта му с „канарчетата“. Тогава халфът пожела да бъде включена откупна клауза в новия му договор, с което от клуба дълго време не се съгласяваха и поради тази причина преговорите се проточиха.

В крайна сметка специалната клауза все пак е била заложена в последното му споразумение с „жълто-черните“. Двете страни са се спрели на сума, която в общи линии да ги устройва взаимно. Иначе самият Неделев наскоро в интервю призна, че има откупна клауза в договора си, но без да разкрива сумата.

Според информацията ни става въпрос общо за приблизително 900 000 евро. Иначе според други наши източници пък заложената откупна клауза е 750 000 евро.

Миналото лято Неделев удължи договора си с отбора на своето сърце за 2+1 години. Така след края на следващия сезон може да се стигне до оставането му в отбора за още 12 месеца, ако не осъществи трансфер в чужбина.

29-годишният халф на „канарчетата“ и националния отбор на България изнесе поредна много силна кампания. Той бе избран за „Футболист на футболистите“ за сезон 2021/2022 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

Силните му игри не останаха незабелязани и към него вече има сериозен интерес от Турция. Пратеници на клубове от Югоизточната ни съседка го наблюдаваха на живо по време на мача с Лудогорец на базата в Коматево, проведен на 6 май. Sportlive.bg вече първи разкри, че той е хванал окото на два клуба от турската Суперлига.

Към момента имената на отборите продължават  да се пазят в пълна тайна. По наша непотвърдена официално информация единият от тях е отправил запитване до Ботев Пловдив за Неделев.

А ето как самият Тодор Неделев разкри, че може да напусне Ботев Пловдив.

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички