Потвърдено: Ботев Пловдив пробва трима чужденци, прочут тиктокър ще се доказва


Потвърдено: Ботев Пловдив пробва трима чужденци, прочут тиктокър ще се доказва
Снимка: Botevplovdiv.bg

1719 0

Ботев Пловдив дава шанс за изява на трима чуждестранни състезатели, които "канарчетата" наблюдават от дълго време. Това са котдивоарецът Абдулайе Траоре, известният руснак Миша Прокопиев и трети състезател, чието име все още е неизвестно.

Пред клубния уебсайт на "жълто-черните" изпълнителният директор на тима Герман Чистяков сподели първите си впечатления от потенциалните нови попълнения.

В мача с „Марица“ феновете видяха на игрището и ново лице?

"Да, в този мач на терена излезе един млад футболист от Кот д'Ивоар – Абдулайе Траоре. Отдавна следим развитието му. Играл е за Виста (Геленджик) – един клуб, с който поддържаме добри партньорски отношения. Имаме възможност да каним при нас най-талантливите, по преценка на нашия спортно технически щаб, футболисти от Виста", заяви Чистяков.

"Траоре е интригуващ играч с голям потенциал като нападател. Той идва при нас като свободен агент. Веднага щом всички процедури с документите му бъдат уредени, ще обявим привличането му. Това е перспективен играч, на когото предстои да расте и да трупа опит в сериозния футбол, в това число и с втория отбор. Освен Таоре, още един футболист на Виста в най-скоро време ще се присъедини към нас в Пловдив. В момента нашите юристи подготвят докуметите му. Веднага щом всичко бъде готово, ще го представим на нашия официален сайт", допълни още той, след което разкри подробности и около прочутия руски тиктокър Миша Прокопиев, който тепърва ще трябва да се доказва пред треньори и ръководство в пловдивския гранд.

"Миша Прокопиев – изключително талантлив млад футболист, минал през школата на Зенит. През тази година, той отлично се представи в мачовете за Купата на Русия, които за него бяха дебютни в професионалната кариера. Михаил идва на проби при нас. Треньорският щаб ще наблюдава представянето му и след това ще вземем решение за неговото бъдеще при нас.

Миша е популярен в Русия благодарение на социалните мрежи, но в дадения случай не медийната страна на въпроса ни интересува. Ние гледаме на Михаил като на професионален футболист и неговото бъдеще в Ботев зависи изключително от това как ще се представи по време на тренировчните занимания с отбора. А ако той успее да докаже потенциала си пред клуба и продължи кариерата си при нас, многобройната аудитория, която го следва, автоматично ще започне да следи и Ботев. Засега нямаме планове да работим с руския пазар, особено в настоящата ситуация, но нещата могат да се променят изключително бързо. И това, че там вече са чували за Ботев, може да се окаже много полезно за нас", завърши специалистът.

Ето как ръководството на "канарчетата" изненада феновете по случай 110-ия рожден ден на клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички