Ботев Пловдив ще се готви в Дубай или Доха през зимата, в клуба са доволни от играчите


Ботев Пловдив ще се готви в Дубай или Доха през зимата, в клуба са доволни от играчите
Снимка: Botevplovdiv.bg

992 0

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив - Герман Чистяков, сподели впечатленията си относно подготовката, която провежда отбора по време на паузата за националните отбори. 

Пред клубната телевизия на "канарчетата" специалистът разкри също и подробности около контузените футболисти на тима, както и къде е вероятно футболистите да прекарат зимната си подготовка.

"Клубната пауза заради международните мачове е много важна за нас. Провалът във Варна показа, че ни е необходима почивка, за да отдъхнем и презаредим. Треньорският щаб, безусловно, работи активно и върху подобряването на физическата подготовка на играчите и над изграждането на тактиката на играта като цяло. Според мен обаче главният ни проблем е психологията и от тази гледна точка кратката пауза беше толкова важна за нас", заяви Чистяков.

"Контролата с „Марица“ не е особено показателна с оглед на резултата, но и такива срещи са важни за придобиването на увереност и самочувствие. Всички видяха колко пъти не ни провървя в последните мачове и колко голови възможности останаха нереализирани", допълни още той, след което коментира кадровите проблеми на "канарчетата", както и здравословното състояние на липсващите футболисти.

"Безусловно, постоянното отсъствие на редица играчи е проблем, който ни преследва от първия двубой в шампионата. Някои играчи изобщо не са играли през този сезон, други се контузиха по време на сезона. Нашите рехабилитатори активно работят над възстановяването на контузените ни футболисти. От миналата седмица Тодор Неделев започна тренировки на терен и това е отлична новина за нас. Отсъствието му се отразяваше буквално във всеки мач и то не само на игрището, но и в съблекалнята. Когато липсва именно лидерът, капитанът, един основополагащ играч, е винаги трудно. Няма как да не оценим каква е ролята на Тошко за Ботев.

С нетърпение очакваме завръщането в отбора и на другите ни контузени играчи и се надяваме на скорошното им възстановяване - Чернев, Перера и Па Конате. Всеки играч е важен за нас.

По лекарски препоръки Атанас Чернев още две седмици ще работи самостоятелно във фитнеса. Постепенно ще бъде увеличавано натоварването му, за да следим как реагира на това коляното му.

Друг контузен играч е Антонио Перера. Към момента той се възстановява в Испания по специална програма при един от най-добрите испански физиотерапевти. Ще прекара там още две или три седмици, след което ще се върне в Пловдив и ще бъде готов да тренира заедно с всички.

По отношение на подготвителните тренировки, раглеждаме две възможности – Дубай и Доха. Скоро ще сме избрали точните дати и локации. Част от подготовката ще се проведе в Пловдив, а друга част – в чужбина. Точно в момента се работи по това", разкри изпълнителният директор.

Ето каква изненада за феновете си разкриха "канарчетата" по случай 110-годишнината на отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички