Над 300 привърженици на Ботев Пловдив заявиха: Искаме си "Колежа"


Над 300 привърженици на Ботев Пловдив заявиха: Искаме си "Колежа"
Снимка: Botevplovdiv.bg

2016 0

Феновете на Ботев Пловдив спазиха обещанието си от изминалите дни и се събраха пред Община Пловдив, за да потърсят отговори около въпросите, които тревожат "жълто-черната" общност около довършването на строежа на стадион "Христо Ботев".

Над 300 привърженици на "канарчетата" бяха пред сградата на градската управа, за да поискат среща с отговорните лица за строителството на съоръжението. Те поканиха официално кмета на Пловдив Здравко Димитров, строителя и архитекта на стадион "Христо Ботев" да се срещнат с тях и да дадат отговор на въпроса кога "Колежа" ще бъде завършен в цялостен вид.

От градската управа обаче забраниха на привържениците на организират подобно мероприятие с аргумента, че това би създало предпоставки за напрежение и безредици в условията на предизборна кампания. Поради тази причина никое от поканените отговорни лица за строителството на съоръжението не присъства на събитието.

Въпреки забраната, привържениците на Ботев се събраха на площад "Стефан Стамболов" и със скандирания "Искаме си "Колежа" отново потърсиха отговор на въпроса кога стадион "Христо Ботев" ще бъде завършен.

Протестът премина спокойно, а от страна на клуба на събитието присъства изпълнителният директор на "канарчетата" Герман Чистяков.

"От април 2020 година се чакат сметки за стадиона и след две години и половина отново сме тук със същите въпроси. Още не знаем за какво ще бъдат похарчени 25-те милиона лева, отпуснати от държавата за строителството на съоръжението. През 2019 година беше внесен проект, миналата година също беше внесен нов такъв, а в началото на тази имаше трети внесен проект. До сега трябваше да са усвоени тези пари. Стадион "Локомотив" се строи нормално и няма проблем, но при нас винаги има.

Искаме нормален, откровен и честен отговор. Как феновете ще плащат за общински стадион? Привържениците на Левски събират пари, за да си спасяват отбора, а не да си строят стадиона. Призивът на кмета на Пловдив феновете на Ботев да събират пари за строежа на стадион "Христо Ботев" беше леко нелеп", заяви членът на Сдружение Ботев Пловдив Атанас Стафунски.

"След четири месеца изтича срокът за довършване на стадиона в окончателния му вид, което няма как да се случи и срокът да бъде спазен. Обикновено, при такива проекти проблеми възникват при липса на финансиране. В случая обаче парите са налични, но не е ясно как те се усвояват.

Вероятно, от началото на обществената поръчка за строежа на стадион "Христо Ботев" до сега, са усвоени около половината от средствата, отпуснати от държавата. Участниците в строителния процес трябва да обяснят защо се бавят с изпълнението на проекта. Днес сме се събрали, за да получим обяснение защо се случва това. Не е нормално да имаш финансов ресурс, който да не усвояваш.", обясни председателят на Сдружение Ботев Пловдив Борис Гиздаков.

Вижте и останалите новини около пловдивския гранд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички