Отлични новини за Ботев (Пловдив), от Локомотив ще почакат още месец


Отлични новини за Ботев (Пловдив), от Локомотив ще почакат още месец
Снимка: БГНЕС

1034 0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров зарадва феновете на Ботев (Пловдив) с новината, че от другата седмица стартират дейностите по довършването на стадион "Христо Ботев". Привържениците на другия пловдивски гранд - Локомотив, ще трябва да почакат поне още месец, тъй като не са готови с документите.

Ето какво написа кметът на Пловдив във Фейсбук:

Община Пловдив стартира през следващата седмица дейностите по довършване на стадион „Христо Ботев“

От „Локомотив“ не са готови с документите, ще се забавят още месец

„От ПФК „Ботев 1912“ внесоха пълната проектна документация, включително количествена сметка, като на нейна база още следващата седмица ще бъде пуснато пазарно проучване. То ще продължи 15 дни и на основание получените ценови оферти ще бъде изготвено обявлението за обществена поръчка. След изтичането на законовия срок от 40 дни и след като тръжната комисия се произнесе, може да се пристъпи към избор на изпълнител.

Цялата процедура по възобновяване на строителните дейности на стадиона ще продължи до края на август или началото на септември, ако няма обжалване на някой от етапите.

„Проектът е същият, който бе представен преди години, просто някои от дейностите по него са извършени и затова се налагаше нова количествена сметка, която колегата арх. Савов предаде в срок“, допълни главният архитект Димитър Ахрянов.

На следващ етап към стадиона ще бъде изграден и многоетажен паркинг на общински терен, който ще обслужва зрителите на футболните срещи, а през останалото време ще бъде свободен за ползване от гражданите.

От ПФК „Локомотив“ обаче все още не са готови с проекта си. Черно-белите чакат отговор на официално свое запитване до европейската футболна централа (УЕФА) за минималното отстояние на трибуните от терена, изисквано за категория 4 на стадионите. Това са заявили представители на клуба на среща по-рано днес със зам-кмета Райчев. „Те ще имат срок до 1 месец да представят идейна концепция, на чиято база Община Пловдив веднага ще пусне обявление за обществена поръчка на инженеринг (с включено проектиране и СМР). Това ще доведе до забавяне от още 20 дни, в които трябва да бъде приет проектът, включен в инженеринга.

В останалата част линейният график за реконструкцията на стадиона в парк Лаута е същият, както и при стадион „Ботев“, заяви на пресконференцията Пламен Райчев.

Междувременно ръководството на Локомотив (Пловдив) публично изрази недоволството си от решенията на Българския футболен съюз за подновяването на Първа лига, като отправи три въпроса към футболната централа. Какви са те - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-странните трансферни "суми", за които не сте и предполагали

Предвид коронакризата през този летен трансферен прозорец не очакваме космически сделки, на каквито бяхме...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама