Локомотив и Ботев с отсрочка до 15 май да внесат проектите за стадионите си


Локомотив и Ботев с отсрочка до 15 май да внесат проектите за стадионите си
Снимка: БГНЕС

1315 0

Двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив, трябва да подадат окончателните си проекти за доизграждане на стадионите си до 15 май, решиха от местната община. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров във Фейсбук.

Двата клуба не бяха подали пълна документация за усвояването на 37-те милиона лева, които им бяха отпуснати от правителството през март. Поради тази причина двата клуба получиха отсрочка до 15 май, за да внесат окончателната документация, след което няма да могат да правят повече корекции по проектите си.

От 37-те млн. лева 25 са за Ботев и 12 за Локо. По думите на Димитров проектът на Ботев включва само две трибуни, а Локомотив са готови само с изграждане на трибуна "Бесика". След като внесат документацията, ще се обяват обществени поръчки за избор на изпълнители.

"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършени", категоричен е кметът на Пловдив.

Междувременно премиерът Бойко Борисов разкри, че спортът у нас може да се завърне по-рано от 13 май (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички