Локомотив и Ботев с отсрочка до 15 май да внесат проектите за стадионите си


Локомотив и Ботев с отсрочка до 15 май да внесат проектите за стадионите си
Снимка: БГНЕС

830 0

Двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив, трябва да подадат окончателните си проекти за доизграждане на стадионите си до 15 май, решиха от местната община. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров във Фейсбук.

Двата клуба не бяха подали пълна документация за усвояването на 37-те милиона лева, които им бяха отпуснати от правителството през март. Поради тази причина двата клуба получиха отсрочка до 15 май, за да внесат окончателната документация, след което няма да могат да правят повече корекции по проектите си.

От 37-те млн. лева 25 са за Ботев и 12 за Локо. По думите на Димитров проектът на Ботев включва само две трибуни, а Локомотив са готови само с изграждане на трибуна "Бесика". След като внесат документацията, ще се обяват обществени поръчки за избор на изпълнители.

"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършени", категоричен е кметът на Пловдив.

Междувременно премиерът Бойко Борисов разкри, че спортът у нас може да се завърне по-рано от 13 май (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама